U13B po sympatickém výkonu dvakrát poraženi

V sobotu nás čekala další dvě utkání soutěže U13 na velké koše. Po vítězství nejmladších mini před námi s Přerovem, jsme přivítali na domácí palubovce mix Šumperka. Výšková převaha hostů byla znát už po vstupu do tělocvičny. 

Naši kluci se staršího soupeře nezalekli a od prvních vteřin bylo jasné, že mu nedají nic zadarmo. První čtvrtinu díky výborné obraně jsme byli schopni hrát stylem koš za koš a těsně jí prohráli 6:8. Ve druhé pětce už se projevila vyzrálost hostů a rychlými protiútoky si vytvořili rozhodující náskok. Skóre pak dokonce utkání narůstalo a až v poslední kvartě se nám podařilo šumperáky trochu přibrzdit.

Do druhé zápasu jsme po prohození pětek vstoupili o něco hůře. První čtvrtku ztratili v poměru 4:15. V sudých čtvrtkách jsme naopak soupeře přehrávali rychlostí a dovedností. V poslední čtvrtce, do které se šlo, za stavu 15:33 jsme zahájili stíhací jízdu. „Rozjetá lokomotiva“ Ričí sázel jeden koš za druhým a soupeři dělalo velký problém ho zastavit. Minutu před koncem se náskok hostí smrskl na 6 bodů. Avšak času zbývalo málo a domácím se už nepodařilo dotáhnout. Hrát se ještě o dvě minuty déle možná by bylo překvapení na světě…
Kredit a respekt jde za trenéry soupeře, kteří svého postaršeného čahouna celý druhý zápas nenasadili a nechali tak „05ky“ soupeře aby se s utkáním, s o rok mladším soupeřem, porvali sami.
V našich řadách včetně Ričího zaslouží pochválit i oba Martinové, kteří hnali hru rychle dopředu. Mára, který i přes bolest prstu, šel do utkání po hlavě a výborně bránil. Za zmínku stojí určitě i nebojácný výkon Víti, který odehrál svá první utkání a určitě nezklamal. Celkově pak chválím i celé družstvo, které se z vyšších hráčů Šumperka lidově „nepodělalo do kalhot“, bojovalo a po sympatickém výkonu si odneslo z Hynaisky dobrý výsledek i zkušenosti do dalších zápasů.

g.1: SK UP Olomouc „B“ – TJ Šumperk 17:57 (6:8, 10:28, 14:50)

Selucký 6b, Vojtko 4b, Kráčmar 2b, Simper 2b, Očenášek 2b, Krátký 1b 1/2, Strebkov 0/2, Dráč, Hrnčíř, Stodůlka, Ištvánek.

g.2: SK UP Olomouc „B“ – TJ Šumperk 35:41 (4:15, 12:17, 15:33)

Selucký 18b, Kráčmar 4b 0/2, Simper 4b 0/2, Vojtko 3b 1/2, Krátký 2b, Očenášek 2b, Strebkov 2b, Hrnčíř, Stodůlka, Dráč, Ištvánek, Hrnčíř.