Náročný supervíkend U12 aneb 3/4

 Tento týden nás čekal náročný víkend s pořádnou porcí utkání. V sobotu na naši palubovku zavítal soupeř z Valmezu se kterým jsme na hale UP sehráli další kolo 13kové soutěže. Se starším soupeřem jsme hráli výborně. Dařilo se nám házet míč rychle dopředu, neztrácet zbytečně míče a bojovat v obraně. Párkrát se nám povedlo, parádně zahrát hoď a běž, škoda jen že nám chybělo trochu klidu v zakončení. Nicméně musím obě sobotní utkání hodnotit pozitivně. Poprali jsme se s vyšším a silnějším soupeřem, nedali ValMezu nic zadarmo a získali cenné herní zkušenosti, z těžkých zápasů, do dalších bojů.

UP Olomouc – Basket ValMez 21:54 (6:16, 9:33, 13:37)

Kaštil 6b., Očenášek 5b. – 1/2, Němec 2b, Flaks 2b, Selucký 2b, Kráčmar 2b, Dráč 2b.
UP Olomouc – Basket ValMez 26:53 (7:20, 17:28, 22:41)

Selucký 6b – 2/2, Ištvánek 4b, Simper 4b, Očenášek 4b -2/4, Kráčmar 2, Flaks 2, Kaštil 2b,
Němec 2b – 0/2.

 

V neděli jsme zavítali k našim starým známým z Mohelnice v rámci soutěže U12 na nízké koše. Na klucích se trochu projevila únava z předchozího dne. Začátek utkání jsme opět zaspali. Nedůrazem na doskoku a loudavým přechodem do útoku jsme soupeři dovolili držet s námi krok. Přidala-li se k tomu laxní obrana a pochybné nasazení na průšvih bylo zaděláno. Mohelničtí nás tentokrát v bojovnosti a zarputilosti předčili. Zbrkle a naivně jsme házeli míče naslepo dopředu, aniž bychom viděli hráče, kterému přihráváme. Z toho pramenili ztráty a jednoduché koše pro domácí. V poslední čtvrtině jsme i se štěstím v nedělním dramatu nakonec přetlačili kluky z Mohelky, když vítězství doklepl Mara Simper střelou půl minuty před koncem. Jest pravda, že soupeř měl k vítězství blíže. V závěrečné kvartě nedokázal proměnit 11 trestných hodů, což nám dovolilo, jak já nerad říkám „utrpět vítězství“.
Hráči Mohelnice zaslouží pochvalu. V jejich dresu se blýskl kapitán M. Čank, který zatížil naše konto 17 body a Šimon s Ričím ho horko těžko bránili. Z našich kluků musíme pochválit druhou pětku, která v závěrečných minutách zachovala klidnou hlavu a dotáhla zápas k výhře. Táhl ji především Mety s Marou, kteří se ve vypjatých chvílích nebáli vzít si míč a něco vytvořit. Pěkné momenty měl i Pavel, maličko by však mohl přitvrdit na doskoku.

TJ MEZ Mohelnice – UP Olomouc 43:47 (8:10, 18:18, 30:33)        TH: 9/25

Kaštil 12b – 4/5, Selucký 7b – 1/2, Simper 6b, Pazdera 6b – 0/2, Kráčmar 5b – 1/2, Strebkov 6b,
Očenášek 5b – 3/8, Němec 2b – 0/2, Broda 0 – 0/6, Flaks 0 – 0/2, Kalita, Ištvánek, Krátký.

 

V druhém zápase už to bylo o něčem jiném. Došlo nám, že bez nasazení to nepůjde a přitvrdili jsme muziku. Začali po soupeři šlapat v obraně, donutili ho ke ztrátám míče a úspěšné zakončovali rychlé protiútoky. Zpřesnili přihrávky, zpozorněli, zahnali strach a o utkání rozhodli už v 1/4. Náskok jsme udržovali, a i když už se v závěru začala projevovat únava z náročných utkání, odmakali jsme si to a zaslouženě druhý špíl vyhráli. Vypíchnu Sašu, jehož výkon v prvním a druhém utkání byl rozdílný jako Mozart a Guns N´Roses. První zápas ospalý, neprůbojný a nepozorný…, druhý zápas bojovný, rvavý a obětavý Saša jak ho známe. Chytl se taky Karlos Očenášek. Rozběhal nohy, zvedl hlavu při přechodu a buď sám skóroval nebo servíroval spoluhráči. Po nemoci vracející se Ričí dal zapomenout na rozpačitý vstup do prvního mače a soupeři se v druhém těžko brzdil. Dobrou práci v obraně předváděli Šimon s Marťasem K. a příjemně taky překvapil Tom Kalita, kterému herní zkušenosti ze starší kategorie očividně prospívají.

TJ MEZ Mohelnice – UP Olomouc 37:55 (2:17, 12:31, 27:45)        TH: 1/10!

Kaštil 14b, Očenášek 12b – 0/2, Selucký 9b – 1/2, Flaks 6b, Broda H. 6b, Kráčmar 2b – 0/2, Němec 2b, Pazdera 2b – 0/2, Strebkov 2b – 0/2, Krátký, Ištvánek, Kalita, Simper.

 

Tentokrát tedy dvě vítězství, dvě porážky. Pro nás je důležité že jsme tento snad poslední náročný supervíkend úspěšně zvládli. Zahráli dobře ve 3 ze 4 utkání a odnesli si velmi cenné zkušenostní bodíky. Kluci dobrá práce!

P.S. –v neposlední řadě musím poděkovat našim rodičům, kteří nám o víkendu pomohli s obsluhou u stolku a dopravou do Mohelnice 🙂