U12 v Šumperku

V sobotu 4. 11. jsme se vydali na výlet do Šumperka odehrát další dvě utkání soutěže U12. Početná karavana aut se vydala směr Zábřeh a Bludov, do rodiště olympijského vítěze v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City Aleše Valenty. Na místní palubovce nás čekal silný soupeř složený z děvčat i chlapců. Od prvních minut utkání, kdy jsme opět zaspali začátek, bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Soupeř se ujal vedení a válcoval naší první pětku. Dlouhých sedm minut se nám nepodařilo dát koš ze hry a první kvarta tak skončila vedením domácích 10:4. Do druhé čtvrtky se nám povedlo vstoupit o něco lépe. Oba Martinové příchodem na hřiště zrychlili hru směrem dopředu a zároveň se nám dařilo tlačit soupeře na útočném doskoku. Kde to vázlo, byla obrana. Jednoduše jsme se nechávali přehrávat jedna na jedna a nechávali soupeře přehazovat nás a následně skórovat z rychlých protiútoků. Po poločase se bojovnost na obou stranách stupňovala. Ve třetí čtvrtině naši pětku drželi především 08ky, Honza s Metym. Nebáli se vzít si míč na rozdíl od jejich starších kolegů, kteří se někdy až příliš okatě schovávali za svého obránce s vystrašeným výrazem „jen ať to nejde na mě“.
Poslední periodu jsme hráli se soupeřem vyrovnanou partii, kterou jsme nakonec přetavili v naše vítězství.

TJ Šumperk /MIX/ – SK UP Olomouc 46:52 (10:4, 27:24, 36:30)    TH: 14/39

Kaštil 13b. – 1/2, Vojtko 12b. – 4/7, Kráčmar 9b. 5/8, Broda 8b. 2/8, Flaks 2b. – 0/2, Strebkov 2b. – 0/2, Ištvánek 2b., Pazdera 2b., Očenášek 1b. – 1/8, Dráč 1b. – 1/2, Kalita, Simper, Krátký, Bouzek.
 

Začátek druhého špílu se nesl v tempu koš za koš. Podařilo se nám do utkání vstoupit o něco lépe než předtím, nicméně naše individuální chyby a nedůraz dávali soupeři příliš mnoho jednoduchých možností skórovat. Ve třetí čtvrtině, kterou domácí vyhráli 24:14, jsme chyb vyrobili nejvíce ze všech osmi dějství.
  Poslední desítiminutovku jsme už náskok soupeře nedokázali stáhnout,
        trestné hody nám né a né spadnout.
Odolní šumperští chlapci a děvčata z hor, přejeli „hodné chlapce“ z Olomóca a zaslouženě vyhráli. Soupeř zaslouží poklonu, obzvlášť za druhé utkání, kdy nás svým důrazem a nasazením přebouchal pod košem i přeběhal. Naši borci až gentlemansky po doskoku schovávali míč k břichu, místo toho aby ho nechali na hoře s lokty od sebe, odevzdávali ho tak dravým a bojovným Šumperákům rovnou do ruk. Aleš Valenta by mohl naše kluky učit skákat. Nebo alespoň povyskočit. Občas působíme jako bychom měli na podrážkách našich bot přilepené žvýkačky, které nám nedovolí odlepit se od parket směrem ke koši. A v neposlední řadě nám chyběla bojovnost a rvavost, hlavně ve chvílích kdy se utkání lámalo. Nicméně našla se i pozitiva. Příjemně překvapil Saša, který v juniorské NBA lize ladí formu, nevypustí na hřišti jediný metr a jeho výkony se zlepšují a zlepšují. Probuzený Karlos v druhém zápase vylezl z ulity a nebál se jít si pro balón. Pod košem, hlavně v prvním mači, úřadoval Pavel, který však ve druhém špílku pookřál a ve svém důrazu polevil. Urostlá šumperská děvčica se kterou se bránil, mu dávala pořádně zabrat. Vypíchnout musíme i dobrý výkon obou Marťasů Vojtka s Kráčmarem a zmiňovaných „nula osmiček“.

TJ Šumperk /MIX/ – SK UP Olomouc 57:49 (11:12, 21:25, 45:39)      TH: 9/26

Kaštil 8b. – 4/6, Strebkov 6b., Kráčmar 6b., Flaks 6b., Očenášek 6b. 2/8, Pazdera 6b. – 2/2,
Bouzek 5b. – 1/2, Broda 2b – 0/2, Krátký 2b., Simper 2b. – 0/2, Vojtko – 0/2, Kalita – 0/2, Ištvánek, Dráč.

 

V neposlední řadě musím pochválit naše rodiče, kteří zajistili jako vždy bezproblémový výjezd a udělali si s námi basketbalové dopoledne.
Díky moc, bez Vás by to nešlo 🙂