U13 ve Valmezu

 V sobotu 30. září se naši nejstarší mini vydali do známého prostředí ve Valašském Meziříčí. Vinou prodlouženého víkendu jsme jeli v lehce oslabené sestavě. Na naše poměry se nám tentokráte povedl vstupdo utkání, když naše první pětka vyhrála o devět bodů. Nicméně další pokračování nebylo tak veselé, ve druhé pětce byl schopen trefit koš a skórovat pouze jeden hráč, cože se projevilo v poločase na skóre, kdy jsme vedli už jen on tři body, které se později ukázaly jako klíčové. Po poločase se opět činila naše první pětka, a tak jsme šli do poslední čtvrtiny s náskokem 12 bodů. Jenže naše děravá obrana, spousta odevzdaných míčů přímo do rukou soupeře a opět neschopnost ostatních hráčů poslat míč skrz síťku vedlo k nečekanému dramatu, kdy nás vysvobodil jediný skórující hráč této pětky, který svými dvěma trojkami v závěrečné minutě zvrátil výsledek zpět na naši stranu.

BCM – Basket Valmez  53:52

Body a sestava: Ševčík J. 17, Špička Jan 10, Brož 8, Pospíšil a Bouzek po 6, Špička Jakub 4 a Hofhans 2, Ševčík V., Flaks, Selucký, Heckelmoser a Grunta

Trojky: 2:0           TH: 5/15 = 33%         Fauly: 28: 14

Ve druhém utkání už však důvod k radosti nebyl žádný. Již v první čtvrtině jsme výrazně ztráceli a výsledkem bylo poločasové manko 20 bodů. V obraně jsme nestíhali a v útoku jsme neproměňovali ani samostatné nájezdy do koše. Jediným pozitivem bylo zvládnutí aspoň poslední čtvrtiny, kterou se nám podařilo vyhrát, to však nic nemění na tom, že naše fyzická kondice a u některých hráčů hlavně psychická kondice je téměř na nule. Třeba si aspoň někteří hráči uvědomí, že na tréninku je potřeba opravdu makat na 100%.

BCM – Basket Valmez 44:65

Body a sestava: Ševčík J. 14, Špička Jan 6, Grunta 5, Bouzek, Brož, Pospíšil a Selucký po 4, Flaks 2, Ševčík V. 1 a dále Špička Jakub, Heckelmoser a Hofhans.

Trojky: 2:0           TH: 4:11 = 36%            Fauly: 22:11

Za zmínku stojí výkon Jeni, který byl, po již tradičně nejlepším střelci, druhým nejlepším střelcem a i na hřišti ho bylo velmi vidět, podržel v obraně a celkově působil jako jeden z nejlepších. Zanícení a nasazení Martina bylo také vynikající, jen škoda těch zahozených šancí, když jde sám do koše. Vzorným příkladem byl Ríša, který svou bojovností nepustil soupeři jediný míč. Velký dík také Kubovi za dva body z prvního utkání a velká škoda, že vysoký Kuba se probral až když měl rozšlápnutý palec. Přeji nám všem soustu sil do tréninku a budeme doufat v lepší zítřky.