OŠL, Finále: Fakt nejlepší utkání sezóny, aneb řekněte, kdo vyhrál…

  Asi nejpříjemnější pocit, vedle zaplněné tělocvičny, byla skutečnost, že finále Olomoucké školské ligy Basketbalového centra mládeže bylo střetnutím dvou skutečně nejsilnějších kolektivů s aktuálně nejlepší formou, počtem hráčů i profilujícími osobnostmi.

Utkání samotná na to, že hráli čistě chlapci 1. a 2.tříd, měla velký spád, nadprůměrné nasazení a tempo a překvapivě docela dobré tendence. Přítomným dospělým divákům nabídla včasné zahajování protiútoků, návraty do obrany, a obě strany, ZŠ Stupkova a Demlova, dokázaly předvádět i basketbalové momenty zárodky akcí „hoď-a-běž“ a ovládáním míče ve větší rychlosti a ještě k tomu s obranou.

Oba zápasy byly velmi vyrovnané a domácí Demlovka se dostala Stupkárně na kobylku až v posledních herních pasážích. Jelikož všichni stávající druháci se tímto rokem se soutěží loučí, o to zajímavější by bylo současné velké soupeře a tvrdé protivníky vidět nejen v srpnu na společném basketbalovém táboře, ale ještě více od září ve společném basketbalovém družstvu. To by byla síla!

Velké poděkování za pomoc při organizaci Finále jdou Ivě Geš., Kryštofovi Sk. „and last but not least“, zvlášť Juli Plu. za podporu při zajištění několika závěrečných kol Školní ligy. Závěrečné předávání cen „každé-dítě-něco-musí-dostat“ vzali za své předseda a místopředseda BCM Olomouc, Dr.Petr Reich a Dr.Karel Hůlka, spolu s hráči 1.ligy mužů Janem Zlámalem a Davidem Jílkem. Demlova tedy vítězem, stříbro na Stupkovu a společně na letní tábor BCM v srpnu!

ZŠ Stupkova : ZŠ Demlova 44:55 a 50:67

Více na