Turnaj U10 v Olomouci aneb jak Mohelnice vypálila rybník všem ostatním

Trenéři našeho klubu BCM Olomouc uspořádali v pondělí na státní svátek Dnu vítězství basketbalový turnaj kategorie U10 pro chlapce ročníku 2007 a mladší. Našemu početnému družstvu se turnaj velmi povedl.

V prvním zápase jsme změřili síly proti BK Vyškov, který měl ve svém středu několik šikovných hráčů a do poločasu s námi držel krok. Druhá polovina už ale patřila nám a snahou o rychlou první přihrávku jsme se často dostávali do situací 1-0 a zápas vyhráli 48:18.

V dalším utkání se naše nová sestava poměřila s kluky z Mohelnice. Utkání nabralo od první čtvrtiny jasný směr. Mohelnice nás jednoduchou, přímočarou a účinnou hrou přehrávala ve všech směrech. Především naší nepozorností v obraně, kdy přes nás létaly míče na nabíhající soupeře, si Mohelnice vytvořila pohodlný náskok, který si pohlídala až do konce. Kromě nepozorností v obraně jsme ale také „pohořeli“ na tvrdosti a kondici. Pokrytí míče a využití obou rukou nám dělalo obrovské problémy a k tomu spousta přihrávek soupeři přímo do rukou přineslo naši prohru 26:55.

Poslední zápas proti Flames Ostrava byl přímým soubojem o 2. místo. Už od první minuty to byl krásný boj, skóre se přelévalo ze strany na stranu. Na obou týmech šlo vidět obrovské odhodlání a chuť jít si pro vítězství. Koš Matouše v závěru utkání se ukázal jako vítězný, protože těsně před koncem hrací doby soupeř neproměnil ani jeden TH a tak se BCM mohlo radovat z vítězství 37:35 a také z konečného 2. místa.

Pořadí turnaje:

  1. MEZ Mohelnice
  2. BCM Olomouc
  3. FLAMES Ostrava
  4. BK Vyškov