Noc v tělocvičně BCM – jarní edice roku 2017 (4)

„Noc“

 

„Noc“ si našla svůj formát a datum v kalendáři akcí BCM, a tak se čekalo na to, jaký mix kluků se sejde v jarní edici 2017 a jaké novinky na ně budou čekat. Proměnili se trenéři, na Space Jam se také nedá dívat věčně a proč dětem nedat možnost potrénovat s hráči 1.ligy mužů?

 

V ideálním počtu i složení se s malými výjimkami sešli převážně prvňáci a druháci. Po přivítání, úvodním rozdělení a hlavně organizačním uspořádání se všichni účastnící „zájezdu“ vyfotili na web a pak si kluky vzali do parády mnohem vyšší a starší kluci z velkého basketu. Trochu si tím připomněli dobu, kdy sami začínali a nebyli o moc vyšší. Pavel Novák s borci trénoval přihrávky a hrál přihrávanou, Ruda Polášek s nimi piloval driblování a střelbu. Velcí potrénovali před play-off, malí si odnesli zkušenosti přímo od pramene.

 

Nový velký barel na pití nám letos nám ulehčil život a klukům celkově pitný režim, a tak tréninkové drily a „small-sided games“, hry na malém prostoru s větším počtem ovládání míče a rozhodovacích procesů, následovaly jedna za druhou. Kluci se pěkně vyřádili při obou upravených hrách, které byly posledním bodem pohybového programu před večerní hygienou, po které následovalo budování táborového ležení a zaujetí pozice libela. Pak mohly přijít na řadu oba „highlighty“ večera, pizza a nový animovaný film, při kterém se všichni hráči správně přiklonili na stranu utlačovaného outsidera představujícího dobro, zatímco zlo v podání podvodníků ovlivňující sportovní výsledky muselo správně prohrát. Kéž by tomu tak bylo všude a na všech úrovních…

 

Uznání jde více než jindy trenérům za výbornou souhru při pacifikování povečerkových rušivých elementů a ranní koncert zajišťující balení spacáků a karimatek a rozdávání snídaní a čaje. Proto pak i další program mohl běžet podle plánu a kluci se ráno mohli probrat při cvičeních s reakčními míčky, které jim nedaly nic zadarmo, pokud neměli zároveň nachystanou ruce a hlavu.

 

Nebylo děcko, které by se nešlapalo a nebylo dobře zapojené. Obecně, už kvůli nejpočetnějšímu zastoupení, to však letos byli nadšení nováčci z prvních tříd, kteří více udávali tón. Jakkoliv nekorunovaným „králem džungle“ byl jednoznačně výborný Mety Pazdera, pro něhož to byla poslední „Noc“, tak druháci přinášeli určitou zkušenost a herní praxi, zatímco kupa prvňáků dodávala hrám krystalizující energii, vzruch a akce, které se jen tak nevidí.

Noc v tělocvičně® je nadstavbovou pravidelné činnosti Basketbalového centra mládeže Olomouc. Pokud se děti k nám do cvičení těší a jste s naší činnosti spokojeni, pomozte nám, prosím, najít cestu k nějaké formě sponzorinku, či dotace z dotačních kapitol města/kraje. Velice by nám to pomohlo.

 

Trenéři BCM Olomouc

– Matouš Jarotek, Juli Pluhařová, Matěj Strniště a Štěpán Válek.

VÍCE NA WEBU