U12: Dvě vysoké výhry venku

K dalšímu soutěžnímu utkání jsme se vydali k ševcům do Zlína. Tam nás v prvním utkání čekalo smíšené družstvo z Uherského Brodu. V polovině první čtvrtiny jsme vedli 8:2, ale nakonec, díky špatné obraně a zbytečným zahozeným nájezdům, jsme po osmi minutách byli se soupeřem bodově nastejno. Druhá pětice pod taktovkou Jakuba však nedala soupeři šanci a přejela soupeře o 24 bodů, když naší síťkou propadl pouze jediný míč. Po poločase se zlepšila i první pětka, které se podařilo vyhrát čtvrtinu. Ke konci utkání už jsme se tolik nesoustředili a povolili soupeři několik košů, ale pohodlně jsme dokráčeli k vítězství.

Uherský Brod – BCM 28:71

Body a sestava: Kuba Š. 18, Patrik, Dava a Kuba G. Po 8, Jirka 6, Kryštof, Martin V., Janek, Maty a Jeňa po 4, Mara 2, Kuba Šp. 1, Vojta a Martin B.

Po krátké pauze a koncentraci na další utkání už na palubovce zlínské městské haly na nás čekali domácí kluci. Úvodní čtvrtinu se nám tentokrát podařilo vyhrát a výraznější problémy nám působil jen domácí Vyplel, což stálo Patrika, který měl jeho obranu na starost, tři fauly už v první čtvrtce. Za zmínku taky stojí výkon hráče z lavičky Martina Vyhnálka, který byl nejlepším střelcem první pětky, a to ještě spoustu šancí zahodil. Druhá pětka se postarala o navýšení skóre a v poločase jsme vedli o 20 bodů. Po poločase se nám zhoršila hra hlavně v obranné fázi a výsledkem byla prohraná třetí čtvrtina. Poslední čtvrtinu jsme si mohli dovolit pošetřit i Kubu, který měl více než splněno, a dovolili jsme soupeři jediný koš. Výsledkem byla stejně jako v prvním utkání pohodlná výhra.

Zlín – BCM                 32:70

Body a sestava: Kuba Š. 18, Kuba G. 14, Martin V. a Janek po 6, Patrik a Maty po 5, Kuba Šp. 4, Kryštof, Vojta, Martin, Dava, Jirka a Jeňa po 2, Mara.

I po dalších utkáních je patrné, že nás trápí hlavně hra v obraně a tento víkend se k tomu přidala i notná dávka neproměněných „šoupáků“, které potom se silnějšími soupeři ve výsledku prostě chybí. Pracovat musíme také na doskoku, protože i kluci ze Zlína, kteří byli ve značné výškové nevýhodě, posbírali pod oběma koši spoustu doskoků, které musíme získat my.