U14 dohrávka doma proti Frýdku-Místku

Ocenění jde za Frýdkem, že zasněženým severem Moravy našel cestu do stejně tak zasněžené Hané a zvládl dojet

k dohrávce ŽL. Jelikož se jedná teprve o naši první dohrávku z pěti (??), které bychom měli do konce dalšího týdne odehrát, přičemž ani jedna nevznikla z naší strany, jsme lehce skeptičtí o proveditelnosti tohoto zadání.

SK UP-BCM Olomouc : Basketpoint Frýdek-Místek     120 : 57 (48:7,32:12, 21:16, 19:22)

Body: Pazdera 57-2/0 (1), Broda Jn 16, Šaradín 13-4/1, Jakeš 7-2/1, Galko, Nevrlý 6, Broda Jk 4-2/0, Přindiš 4, Keder 3-2/1, Přikryl, Stašek 2. TH 11/3 = 27 %                     F- 16               Trojky: 1

Proti Basketpointu jsme nastoupili se vším, „co mohlo hrát“. Nemoci se dají vzít, některá nachlazení tak nějak asi také, bohužel některá oslabení před rozhodujícími závěrečnými utkáními jsou spíše na scénář pro bizarní tragikomedii. Leč hrát prý se má jenom s tím, co má člověk v ruce, a tak družstvo zapojilo svou největší palebnou sílu, připojilo nasazení v obraně  a po první čtvrtině bylo o výsledku rozhodnuto.

Vedle dominujícího Metyho se dobře ukázal Šara. U něj platí jednoznačná nepřímá úměra – čím méně kecá a filozofuje, tím se pak více zaměřuje na hru a je účinný. S Harrym by mohli perspektivně tvořit velmi zajímavou dvojičku pro spolupráci H-L a začít naleptávat náš začarovaný půlkruh na perimetru, odkud se (nám) tak těžce sbíhá dolů a (zase) ven.

Každý hráč včetně úplně novice Příby měl dostatek minut se ukázat v obraně i útoku. Každý se svou porcí naložil jinak, ovšem některé pasáže v obraně v rotacích a zesíleném krytí při vyhazování už snesly přísnější měřítko. Naopak množství zahozených míčů jen-tak-někam-nazdařbůh a neproměněných dvojtaktů bez (větší, či vůbec nějaké) obrany je zarážející a nutno si z nich vzít ponaučení, kde asi udělali soudruzi z NDR chybu.