U12 v Kroměříží o první flek

V sobotu 13. 1. jsme v Kroměříži odehráli dvě další utkání soutěže U12. Loňské porážky na místní palubovce 84:22 a 73:24 nám byli výstražným znamením, že nás zde nečeká nic lehkého a že stát se může cokoliv.
Do prvního utkání jsme nevstoupili na naše poměry zle. První desítiminutovku jsme vyhráli poměrem 19:14. V druhé kvartě jsme měli zpočátku navrch, podařilo se nám odskočit až na devět bodů avšak posledních 5 minut 2. periody nám nevyšlo a soupeř měl tak možnost dotáhnout se. Poločas + -2 body plichta. Po přestávce jsme ideálně nechytili tempo hry. Přestali jsme se vracet do obrany, čehož soupeř využil a následnými protiútoky přebíral kontrolu nad zápasem. Nepomohla ani pauza mezi třetí a čtvrtou. Na začátku poslední části hry jsme neměli navrch. Šest a půl minuty před koncem jsme prohrávali o 9 bodů. Pak se však stalo něco, čeho si na našem družstvu vážím. Dokázalo se semknout, když šlo do tuhého. Začalo dřít v obraně, prát se o volné míče, šlapat do poslední kapky potu s mocně povzbuzující lavečkou v zádech. Intenzita šla do vysokých otáček, i přesto že síly ubývaly. Chytili jsme to a už nepustili. Podařilo se nám posledních 6 minut nedostat ani koš a krásnou 15ti bodovou šňůrou obrátit utkání. V parádní atmosféře, týmovým výkonem.

TJ Slavia Kroměříž – SK UP BCM Olomouc 50:57 (14:19, 28:26, 44:40)                   TH:5/14

Ševčík 22b -2/2, Selucký 16b – 0/2, Simper 6b – 0/2, Bouzek 3b – 1/2, Pazdera 2b, Němec 2b,
Flaks 2b, Kráčmar 2b 0/2, Kaštil 1b – 1/2, Strebkov 1b – 1/2, Vojtko, Dráč, Hrnčíř, Krátký.

Do druhého zápasu se již podařilo zprovoznit moderní výsledkovou tabuli dokonce i s našim logem. Kluci jakoby poprvé viděli velkou televizi a upírali zraky k obrazovce se skóre a body na můj vkus příliš často místo toho aby řešili co se děje na hřišti. Kde jsme dostávali čočku. V poločase svítilo 23:12 pro domácí a Kotojedka nám tekla do bot. Ve třetí čtvrtce jsme zaveleli k návratu a zlepšenou hrou se vrátili do utkání se čtyř bodovým náskokem před poslední kvartou. Bojovali jsme, ale míč se nám do koše né a né podařit dostat. Opět se žvýkačkama na podrážkách zahazovali jednoduché šoupáky. Míjeli jasné pozice. Kompenzovali jsme to dobrou obrannou prací, ale to nestačilo. Soupeř nás v posledních minutách přehrál a zaslouženě zvítězil. Další naše vzájemná klání tudíž dopadla znovu spravedlivou remízou. Soupeř si zaslouží otevřený potlesk za snahu a bojovnost, kterou se proti nám prezentoval. To samé platí i pro naše hráče, kteří oba špíly odjezdili a odmakali tak jak se sluší a patří. Jen tak dál chlapci!

TJ Slavia Kroměříž – SK UP BCM Olomouc 43:40 (10:8, 23:12, 32:36)                     TH: 6/12

Ševčík 22b – 4/6, Kaštil 8b – 2/4, Selucký 6b, Flaks 2b, Kráčmar 2b, Pazdera 0/2, Strebkov, Bouzek, Němec, Vojtko, Dráč, Hrnčíř, Krátký.