U13 na turnaji v Kroměříži

 Po Vánocích  se naši nejstarší minižáci vydali na turnaj s mezinárodní účastí do nedaleké Kroměříže. V prvním utkání jsme poměřili se silným mixem z Blanska. Bohužel než jsme se na hřišti rozkoukali, tak jsme první čtvrtku ztratili v poměru 12:0. Naštěstí druhá pětka výsledek pomocí 20 bodů otočila a v poločase jsme vedli o 6 bodů. Ve druhé polovině se naše první pětka zlepšila a podařilo se jí zatížit soupeřovo konto krásnými dvěma body. Avšak ani soupeři se zakončení nedařilo a do posledního dějství jsme šli s náskokem dvou bodů. Poslední dějství bylo napínavé až do posledních vteřin, ve kterých byl šťastnější soupeř, a podařilo se mu zvítězit o dva body.

BCM: BBK Blansko 33:35

Body a sestava: Kuba Š. 19, Kuba G. 8, Kryštof, Jirka a Vojta po 2, Kuba Šp., Patrik, Martin V. a Martin B., Maty, Mara a Jeňa.

V dalším utkání turnaje nás čekal obávaný soupeř, tím byli samozřejmě favorizovaní domácí. Utkání se rozhodlo během první poloviny a soupeř zcela jednoznačně nás předčil ve všech herních činnostech, zvláště clony na silné i slabé straně byly nad naše síly. Ve druhé polovině se naše hra sice zlepšila, ale na korekci stavu utkání už bylo pozdě.

BCM: Slavia Kroměříž 21:52

Body: Kuba Š. 9, Kuba Šp., Kryštof, Jirka, Maty, Jeňa a Kuba G. po 2.

Po velkém výprasku jsme si konečně chtěli spravit chuť na soupeři z Krnova. Utkání bylo dlouho vyrovnané a naše chuť po vítězství byla na hřišti vidět. Jenže v koncovce jsme opět tahali za kratší konec a prohráli jsme o bod. Nutno ovšem podotknout, že za naše neproměňování vyložených šancí, jsme si to i trochu zasloužili.

BCM: BK Krnov 40:41

Body: Kuba Š. 11, Kryštof 8, Martin B. 6, Patrik, Jirka a Jeňa po 4 a Maty 3.

Druhý den, po vydatném spánku na místním internátě, nás čekal zahraniční soupeř. Byli jsme však oslabeni o jednoho z našich nejlepších obránců, který si jel užívat zaslouženě na hory. Naštěstí nás posílil nesobecký skoro play-maker David. Proti mladšímu a nižšímu soupeři se nás hrálo lehce. Skórovali téměř všichni hráči.

BCM: UKS SP 27 Katowice 69:21

Body: Kuba Š. 25, Jeňa a Kuba G. po 12, Jirka 8, Martin B. 4, posila David, Kryštof, Martin V. a Mara po 2.

V našem posledním turnajovém klání nás čekal známý rival z Prostějova. Až nečekané nasazení první pětky, která se poprvé na turnaji trochu předvedla, znamenalo vedení 22:13 po první čtvrtině.  Do poloviny se nám dále dařilo navyšovat náskok, takže jsme byli v půli o 13 bodů v plusu. Jenže první pětce zřejmě stačilo, že se poprvé na turnaji na šest minut zaskvěla, tak si třetí dějství prostě vydechla a soupeř rázem vedl o bod. Bohužel pro nás byl soupeř tak nabuzen zvratem v utkání, že nás přejel i v poslední části utkání, a tak jsme si odnesli hořkou porážku o 7 bodů.

BCM: Orli Prostějov 56:49

Body: Jeňa a Kuba Š. po 12, Martin B. 8, David 5, Vojta 4, Kuba Šp., Patrik, Martin V. a Kuba G. po 2.

Pozitivem pro nás může být, že jsme těsně prohráli s druhým a třetím týmem turnaje (2. Blansko a 3. Krnov), avšak dominance Kroměříže a nezvládnuté nasazení proti Prostějovu nás vrací tvrdě zpět na zem. Bohužel obranný doskok je v našem podání velmi špatný, ne-li nulový. Podobně jsme na tom i se zakončováním tzv. loženek.

Bodové příspěvky za celý turnaj: Kuba Ševčík (all-star turnaje) 76, Jeňa Špička 30, Kuba Grunta 24, Martin Bouzek 18, Jirka Pospíšil 16, Kryštof Žaluda 14, David Brož (za dvě utkání) 7, Vojta Ševčík a Patrik Flaks po 6, Matyáš Kalita (tři utkání) 5, Kuba Špička a Martin Vyhnálek po 4 a Mara 2.