Sympatický vstup U14 do druhé poloviny Extraligy

Ve druhé polovině sezony se kategorie U14 potkala se soupeři z Pardubic a Nymburku. V první polovině si z venkovních palubovek chlapci přivezli solidní basketbalovou školu, kdy třeba proti Pardubicím byli schopni vstřelit pouze 4 body za poločas. Měli jsme tedy opravdu co napravovat. Výhoda domácího prostředí nebyla ani jedné straně, jelikož jsme museli výjimečně zavítat na palubovku mužů z Redstone Olomoucko. 

V utkání proti Pardubicím se místy schylovalo k překvapení kola, kdy jsme předvedli solidní hru na obranné polovině a eliminovali ztráty, které nám často podrážejí nohy. Pardubicím jsme byli až do koncovky obstojným soupeřem a skóre hrálo chvíli ve prospěch Pardubic a chvíli zase ve prospěch BCM. Bohužel jsme v koncovce nevydrželi kondičně a nechali jsme soupeře dvakrát rozběhnout po naší ztrátě a navíc soupeřům padly dvě dobře bráněné trojky. V ten moment šly Pardubice do vedení +10. Na to už jsme nestihli reagovat a Pardubice tak utrpěli vítězství. 

Druhé utkání proti Nymburku nebylo divácky tolik atraktivní jako proti Pardubicím. Velice rychle jsme se přizpůsobili hře soupeře, opadlo tempo a intenzita z předchozího dne a z toho plynuly často nebasketbalové akce žákovského basketbalu. Jakoby jsme se zalekli vítězství a soupeře jsme nechali hrát v útoku, co zrovna potřeboval bez jakéhokoliv tlaku. Raději jsme si ustoupili pár metrů a čekali co bude. To vůbec nebyla obrana, kterou bychom se chtěli prezentovat. I přesto to bylo opět vyrovnané utkání, kdy se zase rozhodlo v koncovce. Hráčům došla síla a na morál už se nám moc nechtělo hrát, stačilo vypustit tři obrany a soupeř byl +8, a stejně jako proti Pardubicím jsme ani proti Nymburku už nezvládli reagovat. 

Celkově to byla vyrovnaná utkání, kde byly vidět pohledné akce na obou stranách. Konečně se také v naší hře ukázaly prvky, na které se soustředíme od začátku sezony. Jen tak dál. 

 

BCM : Pardubice 59:70

BCM : Nymburk 55:66