Extraliga U14 stále čeká na první vítězství

O víkendu čekali na naše U14 soupeři ze Snakes Ostrava a BK Opava. Papírově vyrovnaní soupeři, kam jsme si jeli pro první dvě vítězství. Oba první poločasy vypadali celkem slibně, ale pak jsme se zlomili.

V Ostravě to byla zase ta známá pohádka z Pardubic. Soupeři udělali bububu při presinku a my jsme se začali schovávat a přestali jsme bezdůvodně plnit jednoduché a základní pokyny. Basketbalově jsme byli před soupeřem, ale bohužel jsme ze strachu odevzdali až neuvěřitelný počet míčů soupeřům přímo do rukou, které už potom soupeř jednoduše trestal a nás to neuvěřitelně sráželo k zemi. Druhé utkání proti Opavě přišla krize v poslední čtvrtině, kdy jsme během posledních 4 minut dostali šňůru 7:24 a bylo hotovo. Do té doby jsme soupeři v poslední čtvrtině nepovolili ani bod. Šňůru jsme soupeři darovali naprosto zadarmo naší nedisciplinovanosti na útočné polovině, kdy jsme během tohoto úseků zakončovali naprosto nepřipravené a zbrklé pozice a soupeře tak posílali do rychlých protiútoků. 

V obou utkáních se ukázalo, že se nám stále moc nechce do kontaktu a poprat se za každou cenu o to, aby si z nás soupeř nedělal dvojtaktové cvičení. Bohužel obě dvě utkání rozhodli v náš neprospěch výkony individualit a náš nepochopitelný výpadek v jedné čtvrtině druhého poločasu na útočné i obranné polovině. Zatím se u nás bohužel stále nemůžeme opřít o stabilní výkony vyčnívajících individualit mimo Gregora, který se bohužel zranil v nedělním utkání. Kvalitní víkend odehrál Jiří Esterka, který udělal po několika měsících basketbalu obrovský kus práce a svoji tréninkovou pílí zastínil další hráče.