U15: Utkání s Opavou a Ostravou na domácí palubovce

Jedny z posledních domácích zápasů sezóny čekaly na hráče kategorie U15 o víkendu 2. a 3. dubna. V sobotu změřili síly s BK Opavou a v neděli se naposled v sezóně postavili BK NH Ostravě.

Úvod utkání s Opavou se nám vydařil. Hráli jsme rychlý a atraktivní basketbal vycházející z dobré týmové obrany. Dlouho jsme v zápase vedli a vytvořili jsme si dokonce i desetibodové vedení. Bohužel nás trápila úspěšnost trestných hodů, která mimojiné setrvala i po zbytek utkání a soupeři toho využil pro otočení skóre. V poločase jsme prohrávali o 7 bodů. Znovu nám ovšem vyšel vstup, tentokrát do druhého poločasu a naopak my jsme skóre otočili v náš prospěch. Do konce třetí čtvrtiny jsme se neustále s Opavou přetahovali o každý bod a zápas tak byl otevřený pro oba týmy. Do utkání jsme vstupovali s velmi úzkou sestavou kvůli nemocem některých hráčů, a to nám bylo v poslední čtvrtině osudné. Došly nám síly, soupeř se prosazoval s téměř každé pozice a v zápase nakonec jasným rozdílem zvítězil.

BCM Olomouc 65 : 88 BK Opava

Flaks – 27b, TH 9/6; Broda Jan – 15b, TH 9/0; Bílek – 10b; Broda Jakub – 7b, TH 1/1; Sikora – 2b, TH 2/2; Růžička – 2b, TH 2/0; Nevrlý – 2b; Sedlák a Přindiš – 0b

Nedělní poslední souboj sezóny s Ostravou znovu začal dobře pro náš tým. Hráli jsme rychlý, bojovný a kolektivní basketbal, na který trenér ostravských musel reagovat rychlým time-outem. Po time-outu sice soupeř znatelně zabral a bodově nám odskočil, ale my jsme znovu našli bojovného ducha a v poločasové přestávce byl rozdíl pouhých 11 bodů. Ve druhém poločase už nám tým Ostravy pořádně odskočil ve skóre, ale přesto bych náš výkon hodnotil spíše pozitivně. Objevilo se ve hře z naší strany plno hezkých akcí a oproti sobotnímu utkání se nám zlepšilo i procento trestných hodů na 67%.

BCM Olomouc 51 : 90 BK NH Ostrava

Bílek – 16b, TH 1/1; Broda Jan – 14b, TH 4/1; Růžička – 11b, TH 6/6; Flaks 10b, TH 8/6; Nevrlý – 0b, TH 2/0; Broda Jakub, Šaradín, Sikora a Přindiš – 0b