Hráči U13 se konečně potkali se Zlínem

Po dlouhých skoro dvou letech se naši hráči U13 konečně potkali s největším rivalem ve středomoravském kraji – SKB Zlín. Historicky byly naše vzájemné utkání v kategoriích U10 a U11 vyrovnaná. Párkrát bylo i utkání šťastnější pro soupeře. V kategorii U12 jsme bohužel neměli možnost poměřit síly z důvodu zrušené sezony jako reakce na pandemii COVID.

A tak se konečně potkáváme v domácí hale UP a můžeme konečně srovnat, kam se posunulo naše basketbalové působení během několika měsíců. Marodka byla bohužel evidentní na obou stranách a ani jedno družstvo nemohlo nastoupit v plné sestavě. Naše marodka navíc narůstala s každou čtvrtinou. Druhý zápas muselo dokonce naše družstvo odehrát pouze v 10 hráčích, což není vůbec zvykem. Nicméně naše nasazení, kolektivní pojetí hry a rychlé protiútoky byly opět klíčem k úspěchu a hráči si tak doběhli pro další vítězství s výrazným bodovým rozdílem. Obrovskou výhodou našeho týmu byl fakt, že koš mohl ohrozit i skórovat opravdu kdokoliv z aktuálních 5 hráčů na hřišti.

Suma sumárum, náš tréninkový proces nese své ovoce ve středomoravském kraji. Potřebujeme se ale také dostat mimo náš rajón, kde teprve začíná opravdový basketbal a tam sbírat další cenné zkušenosti. Nesmíme tedy usínat na vavřínech a znovu se opřít do tréninkového procesu.

Pochvala všem našim hráčům, kteří si sáhli na své dno a nechali na hřišti maximum. Děkujeme také rodičům za vytvoření parádní sportovní atmosféry pro děti. Za pár dnů nás čeká odveta na venkovním hřišti ve Zlíně. Celkový vítěz z tohoto klání dostane konečně po 2 letech možnost utkat se s TOP týmy na mistrovství České Republiky konaném letos v Děčíně.

BCM Olomouc – SKB Zlín (82:52; 72:37)