První nadregionální turnaj U13

Hráči U13 vyrazili na první nadregionální turnaj na Snakes Ostrava, kde je čekali soupeři z Nového Jičína a celorepublikově známý klub Snakes Ostrava.

Proti prvnímu soupeři z Nového Jičína, jak už to tak bývá, jsme si první poločas pospinkali a rozkoukávali se v nové tělocvičně. V druhém poločase jsme konečně zapnuli motory a během pár minut bylo rozhodnuto díky velice pohledným protiútokům, na které soupeř již nestíhal reagovat.

Utkání proti Snakes byl soubojem dvou pětek proti 8 hráčům. Tři čtvrtiny mohli diváci sledovat zcela vyrovnané utkání jak na palubovce tak i v hledišti. Na hřišti to bylo koš za koš a celkem se týmy vystřídaly 13x v bodovém vedení utkání. Dvě minuty do konce třetí čtvrtiny jsme ještě vedli 34:36, poté jsme ale bohužel vypnuli a soupeři umožnili šňůru 8:0. Do konce třetí čtvrtiny se nám navíc již nepodařilo skórovat. Jak se později ukázalo, toto byla rozhodující část utkání, kdy se rozhodlo o vítězi utkání.

Poslední čtvrtinu už dohrávalo bohužel jiné družstvo BCM Olomouc – sklopené uši dolů, unavené, pomalé, ustrašené porazit svého hráče 1v1, s málo vražednými protiútoky a se spoustou nevynucených ztrát plynoucích pouze z vlastní zbrklosti a strachu. Kromě našeho obrovského počtu nedaných šoupáků, rozhodla v utkání vyhranost, agresivita a zkušenost hráčů z Ostravy, kteří mají ve svém regionu více kvalitních soupeřů než mají naši U13 během sezony a nebyl pro ně tento fyzicky náročný basketbal problém a dokázali udržet nastartované motory až do posledních vteřin utkání.

Celkově byl turnaj velkým přínosem pro celé družstvo, konečně otestoval nejen basketbalové kvality, ale hlavně psychickou odolnost hráčů U13 ve vypjatých utkáních. Někteří hráči zjistili, že kdo se bojí nesmí na hřiště. Neboť, kdo se bojí a vstoupí hřiště, udělá ztrátu. Je potřeba hrát utkání se zdravým sebevědomím, ať se děje cokoliv. Jordan a Bryant se určitě nebáli a kam to dotáhli :-). Pozitivem celého turnaje byla výrazně zlepšená obrana 1v1 oproti našim začátkům po návratu z Corona dovoloné – dobrá práce, tudy vede cesta chlapci. Úspěch slavili na turnaji i zabijácké protiútoky často zakončené do pár vteřin bez nutnosti driblinku.