Zahájení ŽL U15 21/22 potvrzeno dvěma výhrami

V sobotu 18.9. a neděli 19.9. kluci z kategorie U15 odehráli svá první dvě soutěžní utkání v nové sezóně. V úplně prvním zápase zavítali na palubovku BC Nový Jičín a v neděli otestovali jak soupeře, tak i novou halu týmu Basketpoint Frýdek-Místek.

Proti Novému Jičínu jsme chtěli hned v úvodu na soupeře nastoupit agresivní a týmovou obranou a nenechat soupeře jednoduše rozehrát. Dařilo se nám získávat plno míčů už na soupeřově obranné polovině, bohužel jsme neproměnili plno střel z pod koše, a proto skóre po 1. čtvrtině bylo jen 12:19 pro nás. Ve druhé čtvrtině jsme se lépe zkoncentrovali v zakončení a soupeři jsme bodově utekli. Druhou polovinu měli kluci dominovat týmovou souhrou na útočné polovině, ale plno hráčů se většinu akcí rozhodlo řešit individuálně do dobře postavené obrany, což vedlo ke ztrátám a celkový dojem ze hry byl velmi negativní. Přesto jsme si vytvořili takový bodový náskok, že vítězství patřilo nám.

BC Nový Jičín 53 : 89 SKUP BCM Olomouc

Pazdera – 33b, TH 11/3; Flaks – 26b, TH 7/5; Růžička – 14b; Bílek – 6b; Sedlák – 5b, TH 2/1; Broda Jan – 3b, TH 2/1; Jakeš – 2b; Spáčil a Keder – 0b

Zápas ve Frýdku-Místku začal podobně jako proti Novému Jičínu a soupeře jsme trápili agresivní obranou. Bohužel jsem jako trenér znovu nebyl spokojen s hrou v útoku. Kluci všechno řešili sobecky sami na sebe a v brzkém time-outu jim bylo potřeba vysvětlit, že tudy cesta nevede. Lídři týmu pochopili, že se musejí v útoku podělit o míč a rázem z toho vznikali krásné basketbalové akce. Celkový týmový výkon, na který měl každý z hráčů svůj individuální podíl, byl ukázkou toho, jak se chceme prezentovat. A ačkoliv je ve hře stále plno nedostatků, věřím, že tohle je ten správný směr kupředu.

Basketpoint Frýdek-Místek 53 : 96 SKUP BCM Olomouc

Pazdera – 38b, TH 2/2; Broda Jan – 15b, TH 2/1; Flaks – 12b, TH 5/2; Bílek 12b; Keder – 8b, TH 4/2; Sedlák – 6b, TH 4/2; Jakeš – 3b, TH 1/1; Růžička – 2b; Spáčil a Broda Jakub – 0b