Středy na Heyráku patří klukům z přípravek. Držte si klobouky !

Počasí bez mraků, teplota proklatě nahoře a hřiště se plní. Na dalším tréninku chlapců přípravek a kandidátů do nově vznikajícího týmu U10 na Heyrák přišli noví kamarádi a zaplnili celý basketbalový kurt.

Honička na začátek se splachováním toalety, stavění sněhuláků (v létě?) a podobné hry šly na scénu jedna za druhou. Těžší to kluci měli, když v roli rybářů měli vyplout na moře a pochytat co nejvíce ryb. To by pro ně bývala hračka, nečekat na ně tu a tam nějaký ten žralok. A ti chytají a koušou, takže úlovek si každý musel dobře rozmyslet a hodně zasloužit.

Co by byl trénink bez pořádné hry na brány, nebo na koše? Jenže, ouha lávky, copak se se šiškou, či co nám to „tréňa“ hodil, dá hrát? Jenže hrát se dá se vším. Nepravidelné odrazy mění nečekaně směr meruny tak, že hlava a hned pak nohy musí reagovat, čímž se rozvíjí agilita a s ní motorické kompetence. To ale klukům říkat zatím nemusíme. My budeme rádi, když znovu nadšení přijdou ve středu ve 4 na Heyrák na další porci pohybového menu.