Pohár rektora Univerzity Palackého 2020

Další ročník turnaje pořádaného pro kategorii U14, v letošním roce kluci narozeni 2007 a mladší, je za námi. Bohužel. stejně jako další turnaje napříč ČR, byl i náš turnaj lehce ovlivněn současnou situací a karanténními opatřeními, ale naštěstí nebyl zrušen úplně. Oproti loňským ročníkům se v Olomouci sešel mnohem nižší počet týmů než jsme byli zvyklí a turnaj jsme tak byli nuceni zkrátit na dva dny. Nicméně i během těchto dvou dnů toho bylo spoustu k vidění na naší domácí Sportovní hale UP. Vzhledem k nízkému počtu týmů byly pro hráče připraveny individuální soutěže, kde se mohli jednotlivci blýsknout svým basketbalovým umem.

V Olomouci se tak v posledním srpnovém víkendu sešly týmy Kroměříže, Svitav, Kbel, Vyškova a domácí Olomouce, aby změřily své síly. Celému turnaji dominoval tým Kroměříže, který drtil jednoho soupeře za druhým svými rychlými protiútoky a disciplinovanou hrou na obranné i útočné polovině a došel si tak pro letošní Pohár Rektora UP. I během dvou krátkých dnů, bylo evidentní, že všechny týmy zápas od zápasu zkvalitňovali svůj herní projev a všechny hráče posunul tento turnaj zase o kus dál na pomyslné basketbalové mapě.

Velké díky patří všem zúčastněným hráčům, trenérům i rodičům. Stejně tak i naším organizátorům turnaje a partnerům, kteří věnovali ceny pro hráče.

Konečné pořadí:

  1. Slavia Kroměříž
  2. TJ Svitavy
  3. BCM Olomouc
  4. Basket Vyškov
  5. Sokol Kbely

All-Stars pětka: 

  1. Lukáš Albrecht (Kroměříž)
  2. Matouš Keder (Olomouc)
  3. Vojtěch Kadlík (Vyškov)
  4. Matěj Karbulka (Kbely)
  5. Gabriel Špaček (Svitavy)

MVP Turnaje:

          Tomáš Bryška (TJ Svitavy)

Sporteo Skills challenge :

  1. Filip Novák (Kroměříž)
  2. Michal Trefil (Olomouc)
  3. Robin Kalousek (Kroměříž)

ZP MV Free throw: 

  1. Adam Bílek (9/10, Olomouc)
  2. – 3. Tadeáš Kunc (Vyškov, 8/10) a Jan Svitko (Svitavy, 8/10)