U15 dvakrát venku zvítězila

O víkendu 8. a 9.2. jsme vyrazili na venkovní zápasy do Nového Jičína a Příboru. Chtěli jsme především navázat na momentální herní formu, což se nám také podařilo a z venkovních zápasů jsme přivezli dvě výhry.

V sobotním zápase v Novém Jičíně jsme se poměrně rychle ujali vedení a na konci první čtvrtiny jsme vedli o 10 bodů. Bohužel jsme ve druhé čtvrtce nebyli schopni na průběh první navázat a zejména díky hloupým ztrátám z netrpělivosti a šestkám 0/8 v tomto herním období, jsme dali šanci soupeři se rozehrát. Třetí čtvrtinu jsme však jak bodově, tak hlavně i herně ovládli a na tabuli svítilo skóre 29:58 pro nás. Závěr zápasu jsme si pohlídali a dokráčeli jsme si pro výhru.

BC Nový Jičín 43 : 76 BCM Olomouc

Kaštil – 17b, TH 7/6; Grunta – 16b, TH 4/0; Turna – 15b, TH 4/1; Brož – 14b, TH 7/2; Kalita 7b, TH 4/1; Kalábek – 4b, TH 2/1; Čank – 3b, TH 4/1; Flaks – 0b

Začátek nedělního zápasu musel být posunut na pátou hodinu večerní z důvodu celodenního fotbalového turnaje. To nás však v žádném případě nerozhodilo a od začátku jsme udávali tempo hry. Těžili jsme především z výškové převahy a neúspěšná zakončení soupeře nám umožňovala zahajování rychlých protiútoků, které jsme úspěšně proměňovali. V druhé polovině jsme dokonce na soupeře vyzkoušeli „zónpresovou“ vytaženou obranu, a i když jsme ji do tréninku zavedli teprve nedávno, tak v pár situacích slavila úspěch a donutili jsme domácí ke ztrátám. Z individuálního hlediska se nám také dařilo, protože čtyři z našich hráčů zaznamenali přes dvacet bodů. I v Příboru jsme dokázali zvítězit a poprvé v sezóně jsme vyhráli oba víkendové zápasy.

BK Příbor 46 : 109 BCM Olomouc

Kaštil – 24b, TH 7/6; Brož – 24b, TH 5/2; Turna – 23b, TH 7/3; Grunta – 21b, TH 4/3; Čank – 7b, TH 2/1; Kalita – 4b; Flaks – 4b; Kalábek – 2b