Žáci U14 o víkendu zakončili základní část ŽL dvěma vítězstvími

Žáci U14 o víkendu přivítali na domácí palubovce Kroměříž a Kyjov. Po dvou vítězstvích si zajistili účast v žákovské extralize. 

V sobotu na malé ploše se družstvo mladších žáků střetlo s hostující Slavii Kroměříž. Od začátku se nám nedařilo dostat do tempa. Zodpovědnou obranu, ale bez šťávy, jsme nedokázali přetavit v rychlé protiútoky vedoucí k jednoduchým košům. Místo toho jsme našim loudavým způsobem přecházeli polovinu a na každý koš se pořádně na dřeli. Dobře hrající hostí do poločasu drželi krok. Po změně stran jsme šňůrou 20:4 převrátili misky vah utkání na naši stranu. Lépe jsme se popasovali s obranou na vlastní polovině, přecházeli rychleji do brejků a konečně začali proměňovat střelecké příležitosti na poprvé. V nastoleném tempu jsme pokračovali po zbytek zápasu a utkání dovedli do vítězného konce.

SK UP BCM Olomouc – TJ Slavia Kroměříž 102:73 (20:15, 48:36, 74:48) 

Nedělní utkání přivedlo tentokráte na velkou plochu, družstvo Kyjova. Od začátku zápasu jsme vedli a navyšovali náskok po zbytek utkání. Hostí, kteří dorazili výrazně oslabeni převážně s mladšími kluky bojovali, snažili se a i přes vysoký rozdíl ve skóre utkání nezabalili a rvali se až do konce. Díky naší širší rotaci a výškové převaze jsme však diktovali tempo a poměrně solidně i přes výpadky a nedostatky v obraně, jsme vybíhali do fastbreků, čímž jsme soupeře přeběhali a utavili. Škoda jen, že stále nezvládáme vyboxoutovat či vrhnout se pro volně ležící míč ve všech pasážích utkání. Polevení z naší strany se v těžších zápasech rozhodně nemusí vyplatit, proto bojovat a hrát vždycky až do konce.

SK UP BCM Olomouc – TJ Jiskra Kyjov 138:37 (29:9, 58:16, 95:30) 

Základní část žákovské ligy U14 jsme zakončili na prvním místě ve skupině, čímž jsme si otevřeli brány jarních extraligových bojů s nejlepšími týmy v republice. V této soutěži už žádná lehká utkání nejsou, proto bychom měli nadále v trénincích makat a bavit se basketbalem, nabírat cenné herní zkušenosti a konečně začít bránit! 🙂