U12: X-mas Games na Stupkově – Rodiče 1, Děti 2

Na palubovce se sešlo téměř 40 borců v dresech a bezpočet dalších členů realizačních týmů připravených asistovat i pomáhat 😉. Nabušená vypracovaná těla dlouhým tvrdým tréninkem se nemohla dočkat výstřelu startovní pistole, v tomto případě úvodního rozskoku. A že to byla bitva! Chvilkami téměř otcovražedná, občas matkodojemná, leč celou dobu braná a hraná v naprosto seriózním a vážném modu. Nikdo nechtěl prohrát, čemuž se podřizovalo jak naprosté odevzdání, devotion i taktika obou týmů!

A tak se utkání neslo ve znamení těsných obran, okamžitých outlet pasů a výhozů do dobrých časů, transition fast brejků, fast fúdů a afrických woodoo. Za takových podmínek se prosazovali jen ti nejotrlejší borci, kteří byli ochotni míče donést přes kilogramy na jedné a šikovností na straně druhé vyztužených obran mejk-it-ór-brejk-it.

Jaká škoda, že Nymbáč dnes hrál jakýsi pouťák v Giazantepu kdesi za Bosporem, a ani Laďa Sokol ani manažer Šimeček tak nemohli skautovat perspektivní hráče budoucích draftů a výběrů do NCAA, či NBA, resp. naše třicet tři veterány. Smeče, slamma-damma, dunky sem, dunky tam, občas funky a hra měla spád. Zatímco Rodičům patřil nástup do zápasu, young guns brzy dokázali prodat svou kondiční připravenost a pro Rodiče nebezpečně natahovali svůj náskok, aby až v koncovce plné taktických faulů prohráli jako Sato s Bulls o jediný bod.

Naopak v obou dovednostních soutěžích Děti neměly prakticky soupeře. Jak ve dvojtaktech a šoupácích, tak v následném střelbě kluci nechali případné budoucí kibice o parník za sebou a ukázali jim, co dělá vyházená ruka a stovky pokusů na každém tréninku.

V závěrečné Awards ceremony za podzim 2019 se dostalo ocenění

  • Filipu Balcárkovi za mimořádnou statečnost a prokázané hrdinství,
  • Lukáši Krumniklovi za výkonnostní posun a zlepšený přístup k trénování, a
  • Matyasi Sikorovi „polo-MVP“ za největší výkonnostní posun a přínos pro tým.

Poděkování asistentkám U12 Daniele Milotové a Zuzaně Plaché. Zároveň těm, bez kterých by to nešlo vůbec – všem prosportovním, optimálně podporujícím rodičům, kteří pravidelné sportování svých dětí přirozeně již vložili do svých rodinných scénářů. Děkujeme.

Štěpán Válek, trenér týmu

P.S.  V textu je záměrně použito 7 redundantních, stylisticky balastních dvojic slov. První tři čtenáři, kteří správně objeví nejvíce nadbytečných zdvojení a zašlou do čtvrtka 19.12. do 20:00 na email autora, obdrží 3-2-1 kg skvělých vlašských ořechů.