U12: Prostějov na 100 způsobů a zase jinak

Tradiční soupeř, tradiční scénář a tradiční výsledek. Orlíci v o něco užší sestavě a bez Přemka, my v širším procesí i s U11, bez kapitána a bez hráčů pro kvalifikaci. Karty zvláště na malé tělocvičně ZŠ Horákova tímto byly rozdány téměř jasně dopředu a bylo jen na hráčích, jak s nimi budou umět hrát, resp.  jak budou ochotni se kondičně vydat a k tomu dělat, co se na tréninku učí.

G1, Orli Prostějov : UP-BCM Olomouc                                 42 : 84 (16:14, 4:24, 10:12, 12:34)

Body: Trefil 31-5/1, Šaradín 18-7/2, Nevrlý 12, Sikora 9-3/1, Schindler 6, Kupka 4, Jašek, Mlčoch 2, Husička, Pálenský 0-2/0, Balcárek, Dráč, Neduchal, Šmérek 0.

TH 19/4 = 21 %                        F- 21                Trojky: 0

G2, Orli Prostějov : UP-BCM Olomouc                            30 : 83 (12:27, 5:18, 5:19, 8:19)

Body: Trefil 23-2/1, Schindler 14-2/0, Šaradín 12-2/2, Kupka 10-2/0, Dráč 6, Nevrlý 6, Mlčoch 3-6/1, Sikora 3-4/1, Husička, Neduchal, Pálenský 2, Balcárek 0-2/0, Jašek, Šmérek 0.

TH 24/7 = 29 %                        F- 24                Trojky: 0

Za lepší konec to hned od začátku vzali draví ptáci od Romže a svou kvartu si po zásluze vyhráli okamžitějším nástupem, přesnější hrou a přímočařejším tahem na bránu. Nevyplatil se pokus nechat kapitány samotné rozdělit pětky do čtvrtin bez zásahu trenéra. Vzájemné „já-na-bráchu“ bylo evidentně přitažlivější než rozumný pohled na rozložení sil v týmu. To však nezbavuje odpovědnosti hráče, kteří mají bojovat o minuty a další uplatnění být nachystaní se šance chopit. Stejně jako v životě, ´chances come and go´…

Nepříjemný stav musela přijít vyčistit druhá, o něco silnější skupina, a od té doby přes sympatickou snahu domácích a jejich neuvadající úsilí šel zápas za námi. Přece jen valící se válec neustále už nějak bránících a vybíhajících hráčů šel těžko zastavovat. Jakkoliv už hlavní hráči svůj dvojtakt většinou promění a rovněž už občas přihrávkou posunou míč dopředu (dobře v obou ukazatelích Trefa), přidat alespoň 50% celkovou úspěšnost zakončení a využít pro první posun míče postranní koridory, a ne stále zatvrzele ten střední, dýchalo by se nám mnohem lépe. Hráči BCM doposud mentálně, natožpak fyzicky nepřijali OBRANU za VÝCHOZÍ SOUČÁST HRY a vedle ovládání míče nás zde nejvíce tlačí bota.

Krásně to bylo vidět na Orlících. Ač sporých postav, lépe se uvolňovali pro míč a utíkali nám jak backdoorem, tak předním únikem a my jsme měli potíže je zachytávat… No, nebyla to příjemná podívaná na naše stojící nohy a hlavy zablokované jak odpad ve společné sprše na studentských kolejích. Druhá strana aktivity, kterou je naopak nutno ocenit, jsou získané fauly. Tím se pak ke slovu více a více budou dostávat trestné hody a naše šance si jimi vylepšit výsledek. Nevím zda i hráčům, ale mně přidělávají starosti. Na jedné straně už docela solidně vykazují naši tendenci k rychlému správně agresívnímu pojetí basketbalu, zároveň nás však touto neúspěšností ve vyrovnanějších utkáních budou spolehlivě potápět.

Nepříjemností zůstává neúčast Krumnikla na utkáních, což je ztráta jak pro tým, tak pro samotného chlapce. Má zájem, dobře se jeví na trénincích a slušně pracuje. Vše ostatní je bohužel už příběh, kde Luky nehraje hlavní roli.

Mladí z U11, Kuba i Martin, velmi slušná aktivita a vzájemná ´hoď-a-běž´ spolupráce. Steve, kterému dlouhodobě poukazuji na slabou kondici, ukázal, že se i zde může posouvat a spolu s výborným Sikym díky nejtěsnější obraně byli hlavními strůjci zlepšené hry. A příště snad všichni i ve stejných ponožkách BCM…