U11 okusili hořkost porážky

Ačkoliv odcházel tým U11 ze zlínské tělocvičny poražen, neměl jediný důvod věšet hlavu a být smutný. V obou utkáních hráči předváděli sympatické a hlavně kolektivní představení s oranžovým míčem. Navíc naši hráči už dávno ví, že taková těsná porážka sice bolí, ale poučení a zkušenosti, které si odnesou do příštích zápasů jsou nesmírně cenné. 

V obou utkáních se rozhodovalo o vítězství vždy až v poslední čtvrtině. Bohužel v prvním utkání někteří naši naštvaní hráči vzdali veškerou snahu ještě před závěrečným klaksonem. Po rozmluvě s hráči mezi zápasy jsme se domluvili, co to vlastně znamená tým a jak být ještě lepším týmem. Naprostým opakem tak bylo druhé utkání, kdy ze sebe vydali všichni maximum až do posledních vteřin na hřišti. Stejně tak i do konce utkání mohutně povzbuzovala naše lavička vedená Kryštofem Kašparem – tak má vypadat správný tým! Troufám si tvrdit, že jsme v souboji se Zlínem předváděli basketbalovější a daleko více kolektivní výkon na obranné i útočné polovině. Bohužel jsme ale byli v utkáních poraženi ne týmem ze Zlína, ale hráčem ze Zlína.

Nemůžu jmenovat, kdo se v utkání nejvíc blýskl svým výkonem, protože celé družstvo podalo skvělý basketbalový výkon.  Horák, Vidrman, Hloušek, Němec a Jendřiščík vybojovali i nevybojovatelné míče, ze kterých byli schopni sami skórovat anebo připravit parádní šance pro své spoluhráče. Bláha předvedl přesné zápěstí ve většině zakončení z dvojtaktu i z dálky. Weiser ukázkově vybíhal do protiútoků a nespočetněkrát předvedl svůj přehled na hřišti. Dosoudil pokračoval ve svém zlepšení za poslední týdny a s přehledem si chodil pro fauly. Kubík se neohroženě rval s o hlavu vyšším soupeřem a vybojoval spoustu míčů. Daneček rozdával přesné přihrávky do protiútoků a sám si i chodil pro fauly do zakončení. Gregor skvěle doskakoval a uklízel míče přesně tam, kam patřili. Ilavský ve druhém utkání kraloval v obranné činnosti a rozněžnil nejedno srdce svého spoluhráče, možná i trenéra, když celou sobotu zakončoval zleva levou rukou – bravo, jen tak dál! Scripcariu předvedl kvalitní obranu, tvrdost a jistotu při zakončení. Šlezar nebojácně, chvílemi tedy i bojácně, vyvážel míče a dál je rozdával spoluhráčům do zakončení – no look pass nebyl problém. Ziegler po dlouhém zranění ukázal divákům nájezdy z levé strany a zlepšenou pozornost v obraně. Kašpar zapracoval na obraně, tahu na koš a zejména byl hlavním motorem povzbuzování z lavičky. Pochvalu tak zaslouží celé družstvo bez výjimek.

Díky patří rodičům za podporu našich talentů. I přesto, že jsme nehráli na domácí palubovce, tak bylo našich příznivců ve Zlíně možná i více než domácích.

A teď hurá zpátky na trénink pilovat, co nám nešlo :-).

SKB Zlín : BCM (42:38)

Horák 9, Daneček 7, Weiser 4, Bláha 4, Gregor 2, Hloušek 2, Šlezar 2, Vidrman 2, Kašpar 2, Scripcariu 2, Ziegler 1, Dosoudil 1

SKB Zlín : BCM (37:32)

Gregor 16, Weiser 4, Scripcariu 3, Ziegler 3, Ilavský 2, Dosoudil 2, Hloušek 1, Bláha 1