Chlapci U14 z prvních venkovních utkání ŽL vezou dvě vítězství

Tým U14 o víkendu sehrál další dvě utkání žákovské ligy. Tentokráte zamířil v sobotu do Kyjova a v neděli do Kroměříže.

Sobotní utkání na půdě slovácké Jiskry Kyjov jsme nezačali příliš přesvědčivě. Z naší strany loudavý protiútok a mezery v obraně dovolili soupeři v 1. čtvrtině držet krok. Se začátkem druhé čtvrtiny se nám podařilo zrychlit dopředu, přitvrdit v obraně a šňůrou 19:2 jsme soupeři bodově odskočili. Třetí dějství příliš basketbalové krásy z naší strany nepřineslo, avšak i přes výpadky v obraně a mraky neproměněných „loženek“, jsme udrželi rychlé tempo hry až do konce utkání. I přes vyšší rozdíl ve skóre zápas v Kyjově nebyl jednoznačnou záležitostí. Domácí předvedli bojovný výkon, za který se rozhodně nemusí stydět a v určitých pasážích hry nás důrazem a nasazením pořádně potrápili. V našich řadách se dobře prezentovali zejména mladší 07ky, 08ky; kteří po příchodu na hřiště dodali potřebnou šťávu do obrany. Za zmínku stojí rozhodně i střelecká potence celé rotace, když se 8mi hráčům podařilo připsat 9 a více bodů. Celé družstvo zápas odmakalo a víkendové putování zahájilo vítězstvím. Good job!
Jiskra Kyjov – SK UP BCM Olomouc 61:105 (17:22, 29:58, 48:80)

 

 

V neděli jsme v „Hanáckých Aténách“ nastoupili k druhému víkendovému utkání proti domácí Slavii Kroměříž. Ospalý začátek, zahozené šance, pohodlný běh vpřed i vzad aneb… chrápeme v obraně, nedáváme šoupáky a nestíháme se vracet. První čtvrtka nic moc…, ale po prostřídání máme čerstvé nohy. První pětiminutovku 2Q vyhráváme 22:3 a jdeme do bodového trháku. Opět se nám podaří rozběhat do rychlého protiútoku, zapnout v obraně a náskok po zbytek utkání navyšujeme. Motory zahřáté, šlapeme na plyn, nebrzdíme, držíme tempo. Místy se už na to docela dobře kouká 🙂
Chyby – ano děláme, klid v zakončení – občas chybí, řešení herních situací – někdy vázne; ale za víkend musíme kluky určitě pochválit.
Odmakáno ✓Odběháno ✓Odbojováno ✓= 2 zasloužená vítězství.
TJ Slavia Kroměříž – SK UP BCM Olomouc  68:108 (19:21, 37:62, 48:85)

Věřme, že na dobré výkony z úvodních kol soutěže navážeme a nabyté zkušenosti z utkání zúročíme proti silnějším soupeřům.  Jakože teďka chlapci dobrý, ale nelenit a nedřímat na vavřínech, top týmy přijdou. Kecky, míč a švihadlo a pojďme v té dobré práci pokračovat.  Držme kurz!
Za 14 dní ten severovýchodní, směr moravsko-slezské pomezí. O den později pak ostravské Snejky přivítáme doma.

Velký dík na závěr jde rodičům, kteří opět pomohli s dopravou a zajistili bezproblémový servis na obě venkovní utkání 🙂