U15 se představili na domácí palubovce

Poprvé v letošní sezóně jsme se představili na domácí palubovce a přivítali jsme soupeře z Ostravy. V pátek se před nás postavil tým BK NH Ostrava a neděle patřila souboji se Snakes Ostrava.

Nezvykle byl první z dvou zápasů přesunut na páteční večer a na hráčích byla vidět lehká únava po dni stráveném ve škole. Soupeř toho využil a od začátku nám nedával nic zadarmo. Rychle nám bodově odskočil a znovu se potvrdil náš problém se vstupy do zápasů. Do druhé čtvrtiny jsme se rozehráli a se soupeřem jsme drželi krok. Po zlepšené obraně jsme se totiž začali prosazovat díky rychlým protiútokům. Znovu zafungovalo naše podkošové duo a druhou čtvrtinu jsme dokonce vyhráli 16:15. V druhém poločase však kluci z Ostravy znovu zabrali a nenechali nic náhodě. Zbytek zápasu si pohlídali a jasným výsledkem nás porazili.

BCM Olomouc 46 : 90 NH Ostrava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V neděli jsme se utkali s dalším z ostravských celků Snakes Ostrava. První poločas nabídl podobný průběh jako duel s NH Ostravou. Druhá čtvrtina byla z naší strany znovu lépe zvládnutá než ta první, avšak vyhrát nám ji soupeř nepovolil. Bohužel druhý poločas nabídl plno nepřesností a laxního přístupu. U ostravských hráčů sice byla znát kvalita, ale náš přístup byl neadekvátní. Kazili jsme spoustu jednoduchých přihrávek, nevraceli jsme se do obrany a bohužel náš výkon spadl pod hranici průměru. Jednalo se o takový varovný signál, že naši kluci hrají ligovou soutěž, a pokud aspoň na chvíli poleví v koncentraci, tak soupeři nám to dají tvrdě znát.

BCM Olomouc 41 : 105 Snakes Ostrava