Heyrák bude hrát za Phoenix Suns!

 V letošním ročníku juniorské NBA budou kluci a děvčata ze ZŠ Heyrovského nastupovat v dresech Phoenix Suns. Na slavnostním draftu jim vylosoval tým z vysluněné Arizony, bývalý hráč NBA Jiří Welsch. Tým, jenž tvoří většina hráčů, kteří na Heyráku prošli sportovní přípravkou Basketbalového centra mládeže v Olomouci, se pokusí navázat na úspěchy z let minulých a hlavně užit si dny plné basketbalu, které tato mezi školní soutěž přináší. Držme jim palce!

Po vynucené pauze způsobené covidovými lapáliemi v letech 2020 a 2021, bude letošní družstvo chlapců a děvčat chtít napodobit jejich předchůdce z Heyráku. V roce 2017 došlo družstvo pod hlavičkou Philadelphie 76ers až do závěrečného The Finals, kde vybojovalo třetí místo. Rok na to, kluci a holky s týmem LA Clippers došli do závěrečného finále 4 nejlepších týmů znovu a zopakovali bronzový výsledek. V posledním proběhlém ročníku pak družstvo Milwaukee Bucks dokráčelo až do konferenčního finále, kde skončilo těsně pod postupovými místy. Uvidíme kam až se dostane letošní tým Phoenix Suns!

 Po úspěšné kvalifikaci, zasáhne družstvo do základní části jr. NBA začátkem června kdy v pacifické divizi svede minibasketbalová utkání s Golden State Warriors (ZŠ Štefánikova, Hradec Králové), Los Angeles Clippers (ZŠ Vodní, Mohelnice), LA Lakers (ZŠ Bratří Čapků, Ústí nad Orlicí) a Sacramento Kings (ZŠ Mlýnská, Mohelnice).

 Většina chlapců školního basketbalového týmu v minulosti navštěvovala sportovní přípravku SK UP BCM Olomouc, která probíhá na ZŠ Heyrovského i v letošním školním roce pod vedením trenéra Kryštofa Skuly.

Sportovní přípravka SK UP BCM Olomouc  

Basketbalové centrum mládeže Sportovního klubu Univerzity Palackého (BCM Olomouc) od r.1994 zajišťuje všeobecnou pohybovou a sportovní přípravu chlapců s možností následného pokračování ve svých mládežnických týmech. Chcete-li, aby se Váš syn hýbal, hrál si a sportoval v kolektivu podobně starých chlapců pod vedením zkušených trenérů, jste u nás dobře.

Přípravka je určena všem. Kluci se po vyučování proběhnou, vyřádí se a zahrají různé hry s míčem i bez něj. Neděláme v této etapě výběr a přivítáme všechny zájemce. Pro děti dále pořádáme Školní ligu olomouckých ZŠ, Noc v tělocvičně a basketbalové tábory pro pokročilejší.

Garantem projektu jsou BCM Olomouc a Kryštof Skula, trenér SK UP BCM Olomouc. Spolu s ním cvičení dále vedou asistenti z řad studentů UPOL.