Ve finálové skupině celostátní ligy U19 na palubovkách soupeřů úspěšní jen napůl.

 první únorový víkend jsme si dali pořádnou porci ujetých kilometrů. V sobotu v Praze proti Sokolu Žižkov a v neděli proti týmu BK Levharti Chomutov.

V Praze, ve zmenšené verzi sportovní haly, na krátkém hřišti do zónové obrany, jsme podali dobrý výkon. Nepodařilo se nám však bodově odpoutat od soupeře a kdykoliv jsme se dostali na rozdíl 10 bodů, tak jsme svými chybami, nechali vrátit soupeře zpět do utkání. Přestože jsme měli výrazně navrch byl stav utkání v 38 minutě 81:80. Během posledních dvou minut jsme soupeři nedovolili nic a sami nastříleli 15 bodů.

Sokol Žižkov – SK UP BCM Olomouc 81:95

Uličný 25, Kučera 24, Palička 14, Rochovanský 12, Pavlovič 12, Kalabis 7, Miklenda 1, Sedlák 0, Řezníček 0.

V neděli jsme nastoupili proti BK Levharti Chomutov. Ubytováni jsme byli v 30 km vzdáleném Krásném Dvoře. Přejezd na halu do Chomutova v začínající sněhové kalamitě byl opravdovým zážitkem.

V začátku bylo utkání vyrovnané a přetahovali jsme se o každý bod. Špatným vstupem do 2/4, jsme si nechali soupeře utéct na rozdíl 18 bodů. V tomto hracím období se nám smolně zranil Tomáš Kalabis. V 27 minutě jsme se dostali zpět do utkání. Stav byl nerozhodný 50:50. Ovšem na svůj sobotní výkon nenavázal Palička ani Pavlovič. Toto nám chybělo v závěrečných 10 minutách.
Celé utkání jsme odehráli v podstatě ve čtyřech hráčích. Nikdo jiný nebyl schopný se přidat.

BK Levharti Chomutov – SK UP BCM Olomouc 75:63

Uličný 23, Kučera 15, Rochovanský 11, Miklenda 9, Pavlovič 2, Řezníček 2, Palička 1, Kalabis 0.

Zhodnocení víkendu kapitánem Tomem Kalabisem.

„Výjezd na divoký západ“

Na víkendový výjezd do daleké Prahy a ještě vzdálenějšího Chomutova jsme odcestovali bez Homoly, Slámy a Noska v počtu devíti kousků a dvou trenérů.   Sobotní utkání v hlavním městě jsme začali velmi dobře a ujali se hned od začátku vedení. Problém nám dělal domácí hráč Tělecký, člen reprezentačního výběru,
který jako jediný soupeře bodově tahal. V relativně vypjaté koncovce se nám důslednou obranou a pozorným postupem v ofenzivě podařilo Sokol Žižkov porazit o 14 bodů.

V Chomutově nás čekal soupeř hrající dost odlišný basketbal, převážně přes pivoty a i rozhodčí nechávali hru hodně plynout. Bohužel se více projevovala naše nedůslednost na obranném doskoku a občas přílišná snaha zakončení do postavené obrany. Povedlo se nám se dotáhnout manko 18 bodů a srovnat na nerozhodný stav, ale poté se opět vedení překlopilo na stranu soupeře, který jej již nepustil.

Z venkovního výjezdu odvážíme jednu výhru a jednu prohru a dále tak přispíváme k vyrovnanosti naší finálové skupiny.