U19 začali finálovou skupinu výhrou a prohrou.

 První hrací víkend finálové skupiny celostátní ligy dopadl 50 na 50.

V sobotu jsme zvítězili nad týmem Kolína, kdy jsme od začátku vedli, ale podařilo se nám soupeře zlomit a bodově mu utéct o více jak 12 bodů.
Celé utkání jsme se střelecky trápili. Což jsme kompenzovali dobrou obranou a doskokem pod oběma koši.

SK UP BCM Olomouc – BC Kolín 72:65

Pavlovič 21, Kučera 15, Uličný 12, Rochovanský 9, Kalabis 7, Homola 6, Palička 2, Sláma 0, Řezníček 0.

V neděli jsme hráli proti basketbalové akademii GBA Europe“B“.
Tým poskládaný převážně ze zahraničních hráčů, nás v úvodu zaskočil svou tvrdostí v obraně a přesností v útoku. Přehrávali nás ve hře 1 na 1 a z toho se dostávali k volným střelám.
Úvod 18:4 byl pro nás studenou sprchou a taky nám vzal veškerý zbytek sebevědomí. S hlavami dole, jsme se nechávali přehrávat hlavně v podkošovém prostoru, kde hráči Atanovsos a Mamas nastříleli své letošní maxima. Dohromady 53 bodů.
S tvrdostí soupeře byl schopný se vyrovnat pouze Nosek a Uličný.
Přesto se nám v 25 minutě podařilo vrátit do zápasu na přijatelný rozdíl 41:49. Toto byl však zlomový bod utkání. V řadě jsme neproměnili tři jasné pozice z vymezeného území, které soupeř potrestal přesnou dvojkovou střelou, trojkovou střelou a košem s faulem. Místo toho, aby skóre o dva body náskok vzrostl na rozdíl 16 bodů. Sílu na stažení bodového rozdílu už jsme neměli, zvlášť když pokračovalo sobotní střelecké trápení.

SK UP BCM Olomouc – GBA Europe „B“ 60:83

Uličný 21, Nosek 18, Rochovanský 6, Kučera 4, Pavlovič 4, Palička 2, Kalabis 2, Řezníček 2, Sedlák 1, Miklenda 0, Sláma 0, Homola 0.