Franta4President a malý milníček týmu

 Frantovy první body, hallelujah! Krumniho vítězný boj s vnitřními běsy a na premiéru sympatický dojem. Zásadní výpomoc „starších“ 08, která byla cítit a pomohla zalepit minulé početní fiasko z KM, a k tomu plně obsazená lavečka. To byly nejpodstatnější momenty v utkání „dvou měst“, která jsou si tak blízká, a tak vzdálená zároveň.

G1, UP-BCM Olomouc : Orli Prostějov                                             36 : 19 (11:0, 8:6, 11:1, 6:2)

Body: Stašek 7-TH 4/1, Galko 5-2/1, Keder 4-2/2, Krumnikl, Trefil 4, Schindler 2-2/0, Neduchal, Nevrlý, Přindiš a Štýbnar 2, Šaradín 0-2/0, Balcárek, Fiala, Kupka, Sikora a Šmérek 0.

TH 10/4 = 40 %                        F- 9                  Trojky: až naprší…

G2, UP-BCM Olomouc : Orli Prostějov                                 61 : 28 (10:11, 10:2, 15:13, 26:2)

Body: Galko 11-2/1, Trefil 10, Stašek 9-4/1, Keder 8, Schindler 5-2/1, Nevrlý, Sikora 4, Balcárek, Fiala, Kupka, Přindiš a Šaradín 2, Krumnikl, Neduchal, Šmérek a Štýbnar 0.

TH 8/3 = 38 %             F- 10                Trojky: …a uschne

Cestu za dvěma poměrně nečekanými výhrami jsme začali dobře od začátku. Až na 2 menší výjimky všichni včas na značkách. Bedňáci od Stounů s kladivy a klíči s ráčnami hned vzali za dílo. Ohromně důležitá práce obětavých Káji B. a Lucky H. u stolku, bez kterých by utkání neproběhlo. Je-li připravený rám, dá se do něj pak i něco dosazovat.

G1: První kvartu jsme soupeře docela zaskočili tlakem na míč a na hlavní hvězdu Orlů, Kadlece, tak, že ti fakticky nevzlétli a na konci jim na tabuli svítila nula. 2.Q jsme naopak nálety dravců od Romže nedokázali pokrýt, a ti nám přesnějším a účinnějším pohybem rvali játra jak Prométheovi přikovanému ke skále. Ani běžec a rváček Siky ani Kedy s podporou Steva nestíhali bránit Orlí letku a vizuálně dominantní Šara se trápil a překážel sám sobě. 3. perioda opět pokračovala v kolektivním tlaku, jak před tím skončila, a přinesla našim barvám Stášovu minishow i nárůst skóre. Klidněji se nám dýchalo. Partička 4. období se oklepala, zvedla a oproti svému prvnímu vstupu pevněji a svědomitěji postavila hráz PéVéčku a jeho snahám o zvrat, přestože i ještě loni naši Áďa Kalus a Míša Rolný drželi jeho prapor nad hlavou.

G2 s přehozenými pětkami začalo naší nesoustředěností a galashow Kadlece, který si zakousl 9 ze svých konečných 15 bodů, zatímco my jsme tak-tak dorovnávali na -1 dvěma koši Kedyho, dvěma dálkovými projektily Steva a prvním Frantovým zápisem do basketbalových análů. Trvalo to přesně jeden a půl roku… Tak zas napřesrok, nebo jsme svědky přerodu největšího sběratele turistických známek v podkošovou bestii? Ještěže Gali, Staša a Trefa s významnou podporou Mary Přindi a Nedu dovolili Orlíkům dát jediný koš a přetáhli stav na správnou stranu o +7. Bitva ale měla teprve pokračovat. 3. čtvrtina fakticky utkání rozhodla tím, že naši borci stav udrželi a o fous navýšili a že zakončení rozložili na více hráčů. V poslední čtvrtce dali hostující trenéři větší minuty hlavně svým nejmladším Orlíčatům, čímž se nám uvolnil prostor pro průvan v jejich obranných řadách. Z něho následně těžili tři výše prvně zmínění a s nimi si „smočili“ i Niko s Marou.

S nohama na zemi jdeme svou cestou dál coby jedno z pater klubového systému BCM. Jedna vlaštovka jaro nedělá, jakkoliv jako první milníček v kariéře tohoto týmu se už dnešní vystoupení považovat dá. Pořádné vlny s pořádným vichrem však očekávejme mimo naši Hanou zakopanou, kde je vše takové příjemně bezpečné, rozvláčně pomalé a něžně bezkontaktní.