Na závěr roku s Ostravou

 Před Vánoci nás čekal na domácích palubovkách soupeř z NH Ostrava. Proti o rok mladšímu soupeři se nám konečně sešla solidní sestava a konečně se nám nerozklepala kolena z vedení v utkání a podařilo se nám uhájit vítězství, které jsme ve všech čtvrtinách utkání navyšovali. Do utkání tak zasáhli všichni hráči z lavičky.

SK UP BCM: NH Ostrava B 76:51

Body a sestava: Grunta 27 (1/2), Špička Jan 15 (3/4), Čank (1/5!) 9, Kaštil 8, Brož 6, Turna 5 (1/3), Kalábek 4, Špička Jakub 2 (2/4), Očenášek, Vojtko, Flaks (0/2), Heckelmoser, Kráčmar

Druhý den nás čekal stejně starý soupeř a navíc jeden z nejlepších v republice. První čtvrtina nám dávala naději aspoň na solidní výsledek. Jenže tato naděje definitivně zhasla, když jsme v následujícím dějství dostali 34 bodů a skórovali pouze 3x. Pak už se do utkání zapojili jako včera všichni hráči, kteří k utkání nastoupili. Stačilo nepřihrávat stále soupeři rovnou do rukou a výsledek i předvedený výkon mohli být daleko radostnější. Takhle jsme dostali aspoň pořádnou vánoční nadílku.

SK UB BCM: NH Ostrava A 118:29

Body a sestava: Turna 8, Očenášek, Vojtko a Grunta po 4,  Kalábek 3, Brož, Kráčmar a Špička Jakub po 2, Čank, Kaštil, Flaks, Bouzek, Heckelmoser, Špička Jan.