Dvojička s Opavou

Kategorie U17 odehrála domácí a venkovní utkání proti týmu Opavy. Sobotní utkání začalo v rámci našich možností, prezentovali jsme se kolektivním pojetím basketbalu a byli jsme konkurenceschopným týmem Opavy. Nicméně v druhé polovině utkání soupeř zařadil vyšší rychlost a zintenzivnil svoji obranu, ze které plynul nespočet našich zbytečných ztrát. V takovémto duchu probíhal celý druhý poločas a soupeř se vyšplhal na vysoký bodový rozdíl.

Do druhého nedělního utkání nastoupil, až na výjimky, zcela zlomený tým, který si byl jistý svojí prohrou a neměl v plánu soupeři klást odpor při cestě za jeho vítězstvím. S klidnou hlavou a bez zápalu pro boj jsme tak soupeři dovolili si dokráčet pro další vysoké vítězství.

Bohužel nemůžeme čekat zázraky, ale bez tréninku se utkání hraje těžko. U hráčů s pravidelnou docházkou na tréninky je vidět jistý pokrok kupředu. Naopak jsou zde v týmu hráči, kteří se díky velice, ale velice nízké porci tréninků zastavili svým basketbalovým růstem.

Víkend očima Kryštofa Navrátila:

Naše víkendové zápasy se nezdařily zrovna podle našich představ, které byly až moc vysněné než odmakané na hřišti. Zejména na obraném a útočném doskoku, kde bychom měli dominovat, jsme nechali soupeře dát laciné koše. Naše obrana není vždy 100%, ale o víkendu se nedalo ani říct, že by byla 50%. A proto doufám, že v dalších zápasech se pořádně nastartujeme a odvedeme práci pořádně. “Hurá basket”

BK Opava : BCM Olomouc (101:52)

Miklenda 13, Sedláček 11, Hužva 8, Vodička 6, Dohnal 6, Navrátil 4, Hlávka 4

BCM Olomouc : BK Opava (63:103)

Vodička 18, Miklenda 16, Hužva 10, Dohnal 8, Hlávka 5, Martínek 2, Navrátil 2, Sedláček 2