Vydatná příprava U11, problémy v obraně i nezvládnuté emoce jednotlivců

 Neovládneme-li svou vlastní hlavu, mysl, a nezvládneme se herně chovat a reagovat, neposuneme se dál. Motorické dovednosti + motorické chování ve svém celostním projevu. Přátelé z Podolí u Brna přijeli s ročníkově širokým mixem chlapců i dívek ročníků 2008-10. Byli koncentrovanější na hru, zaměřenější a pokyny paní trenérky se snažili na hřišti provádět. Také jsme prováděli. Na žíněnkách za lavičkou parkúr, na chodbě během utkání honičky a stříkání vodou, na lavičce debatní kroužky a na hřišti o5 mateřská škola. Plačky, trucování a vztekáníčka malých chlapečků, které na hřiště v tomto věku už nepatří a kterými si kazíme pověst i postupně se zlepšující se herní projev. V této fázi může hodnocení fakticky končit, jelikož další nemá smysl rozebírat…

První kvarta rozkoukávací a soupeř lehce do vedení. Naše obrana neexistuje, jako psi naháníme jednoho zajíce namísto soustředěného bránění celé pětice 1/1. Ve druhé periodě stahování náskoku na poločasovou remízu. Třetí úsek jasně pro nás proti mladší dívčí sestavě. Rozhodující čtvrtina naprostý výbuch v pozornosti podtržený uraženectvím a trucovitostí hráčů, kteří by utkání už měli táhnout. Bránit malou drobnou holčičku, to by chtěl každý, ale máš dost statečnosti a vůle bránit nejlepšího hráče soupeře s č.11? To první je už pod úroveň až trapné, to druhé na sebe berou budoucí opravdoví hráči. Proto např. bravo, Niko a ´shame-on-u´, Patrik.

Kapitolou sama pro sebe je naše (ne)bránění. I kvůli němu nám v konečném účtování chyběl jeden ztracený bod, abychom se soupeři vyrovnali a mohlo se jít do prodloužení. Bod byl ukrytý v naší pohodlnosti. Pokud hráči brání tak, že čekají pod košem zalezlí ve vymezeném území neboli „bedně“, a nejdou bránit ven z území svého hráče, rozhodčí takový tým jednou upozorní a pak ho potrestá za ´illegal defence´ trestným bodem pro soupeře. To byl náš případ a popravdě mělo se proti nám za tento prohřešek pískat mnohem víckrát.

Velice příjemné bylo sledovat doplňující hráče z U10, Kubu Danečka (2010 !!) a Štěpána Gregora. Nejenže se neztratili, ale byli naprosto slučitelní s našimi 08, mezi 09 dokonce hráli první housle. Co na to naše 09, Filda, Mák, Mama a Mlči? Výhrou pro nás byly výborná účast a hlavní výhrou celého střetnutí pak pozvání do Podolí si přípravu zopakovat a snažit se dál odstraňovat základní nedostatky.

UP-BCM Olomouc : SK Podolí                                              58 : 59 (10:14, 22:22, 46:35, 12:2)

Body: Trefil 16, Fiala 10, Nevrlý, Sikora 6, Kupka, Neduchal, Schindler 4, Balcárek, Dráč, Mlčoch, Přindiš 2, Jašek, Matějka, Šaradín a Šmérek 0.