U11 neměly na Hady sérum

  Důležité setkání s jedním z nejlepších a nejperspektivnějších týmů u nás, kterým děkujeme, že byli ochotni si nás pozvat k přípravě, mělo ideální rámec. Nedaleko na dojezd od Olomouce, luxusní cesta po dálnici, že i kinedryloví borci byli v pohodě, a návrat v neskutečných 12:15,takže jeden mohl ještě stihnout své utkání ve fotbale a jiní třeba rodinné oslavy a návštěvy.

Na „Šneky“ z Ostravy jsme vyrukovali bez kapitána a tří dalších. I s nimi bychom však hadí mrštnost a dovednost těžko stíhali. Smýkali se nám v rukách a byli jednoduše lepší ve všem. To vedle objektivních parametrů je stále poplatné naší nevyzrálosti a absenci pozornosti a zaměření na sportovní výkon. Zatímco Snakes obrazně už řeší barvu kachliček do koupelny, my s údivem zjišťujeme, že ke stavbě domu je potřeba stavební povolení, pozemek a zasíťování… Nejkřiklavěji rozdíly vyznívaly při bránění a v zakládání rychlého protiútoku. Naši lítali od jednoho k druhému neschopni fixovat v hlavě a zrakem jednoho svého hráče, kterého by opravdu bránili, a pouze stáli zaparkovaní v bedně pod košem (to je přestupek a budeme za něj postihováni trestnými hody!). Protiútok v KAŽDÉM týmovém míčovém sportu je o to efektivnější, čím rychleji a dříve pustíte hrací předmět z ruky dopředu. Míč, puk, zlatonku ve famrpálu, cokoliv… To nám zatím není jasné, pokud se navíc jako zajíci pokoušíme o sebedestrukci útěkem podél silničních svodidel beze změny směru.

Co se nám v našem minikonceptu sportovního vyspívání podařilo? Naprosto vážně bez zesměšňování si vážím, že všechny řidiči byli včas a v pořádku v 7 ráno na srazu a dalo se vyjet podle plánu. Všichni kluci měli správnou svačinu odpovídající potřebám sportovního výkonu mezi utkáními a první tři borci měli ručník a mýdlo a šli po utkání „na to“. Pak, ať zmíníme i basket, se kladně daly ohodnotit Sikyho úniky po křídle, nebýt zakončování a veškerých zatáčení na bekhend, tedy pouze pravou rukou. Tom Mlči se pěkně se pokoušel o změny směru při vedení míče, jen ještě necítí, že neprokličkuje úplně všechny hráče, co mu stojí v cestě. Mama a Fidži naběhali spoustu úseků od „pobřeží k pobřeží“, ovšem podobně jako zatím všichni ostatní se u toho moc nepotkali s míčem…

Zápas v Ostravě byl zřejmě poslední pro Luke Ponížila v našem dresu. Ztráta dobrého hráče je vždy nepříjemná a zamrzí. O to více mu přejeme, aby se po přestěhování do Brna zapojil do basketu i tam a našel odpovídající sportovní prostředí.

BK Snakes Ostrava A : UP-BCM Olomouc                            120 : 10 (32:1, 38:7, 16:2, 34:0)

Body: Mlčoch 3-TH 2/1, Fiala 2-2/0, Kupka, Neduchal 2, Ponížil, Šaradín 0-2/0, Sikora 1-2/1.

TH 10/2 = 20 %                        F- 3                  Trojky: LOL

BK Snakes Ostrava B : UP-BCM Olomouc                            60 : 9 (14:2, 10:2, 18:2, 18:3)

Body: Šaradín 3-6/1, Fiala, Schindler, Štýbnar 2-0.

TH 6/1 = 19 %                       F- 3                  Trojky: LOL