Příprava U14

aneb sedm statečných, tak by se dalo charakterizovat první herní vystoupení v letošní sezoně. Ještě před začátkem žákovské ligy jsme se vydali do Žďáru nad Sázavou odehrát přípravné utkání s domácími a Hradcem Králové. Bohužel rozsáhlá marodka, spolu s dovolenkujícími hráči měla za následek, že „nula pětek“ schopných hrát bylo pouze sedm. Podpora z mladších nebyla možná, protože ti se soustředili na domácí turnaj O pohár rektora.

Sedmička statečných věděla již před začátkem prvního utkání, že na každého z nich čeká solidní porce celkem 60 odehraných minut ve dvou po sobě jdoucích utkáních. První utkání jsme rozehráli v pravé poledne s Hradcem. Starting five s Marou v čele se pustila do soupeře absolutně bez respektu a vyhrála první dějství o deset bodů. Po vystřídání dvou dýchavičných hráčů do druhé čtvrtiny jsme pokračovali i nadále ve skvělém tempu a přidali do poločasu na naši stranu o dalších deset bodů navíc. Jenže po polovině už byl znát početní rozdíl a soupeř postupně náš dvacetibodový náskok dotahoval. To vše vyvrcholilo v poslední čtvrtině, kdy už náš návrat do obrany byl téměř nulový. Výsledkem tak bylo manko sedmi bodů, což na okolnosti byl výborný výsledek.

BCM: HK 58:65

Body a Sestava: Patrik a David 14, Kuba G. 12, Jirka 9, Kuba Š. 5, Jeňa 4, Mara

Vzhledem k tomu, že domácí v prvním utkání přehráli Hradec cca o 50 points, dalo se čekat, že na kluky čeká po vyčerpávajícím výkonů nelehká šichta. V první desetiminutovce jsme se statečně drželi a odpovídali na koše domácích, takže jsme na konci tohoto dějství ztráceli pouze 4 body. Vše se však zlomilo v následující čtvrtce, kdy jediný skórer na naší straně byl Kuba Grunta se šesti body, zatímco soupeř nám jich nasypal 28. Po poločase jsme opět dali pouhých šest bodů, ale aspoň jsme tentokrát udrželi soupeře na 15 bodech. V poslední čtvrtce už pletli nohama i domácí, kterých bylo celkem 15. I naši kluci ale bojovali až do konce a zaslouží velkou pochvalu, zvláště překvapil pěknou prací v obraně i prací s míčem David, který chyběl na první část letní přípravy. Dalším kladem byl výkon Jakuba Grunty, který si nebral servítky ani pro vyšším či těžším hráčům a šel tvrdě za svým, a to tak že si ho i pan rozhodčí musel zavolat, aby si s ním pár věcí ujasnil. Že by konečně tvrdý hráč v podkošovém prostoru? Dokonce byl tak důsledný na doskoku, že odrovnal i Patrika, který musel po poločase do sprch, protože nebyl schopen po srážce s Jakubem pokračovat k utkání, i když podával také skvělý a zdravě drzý výkon. Za odměnu dostali kluci od rodičů malou sladkou odměnu, za kterou ještě jednou díky! Kluci makali jeden pro druhého a být nás víc, tak potrápíme i výborně hrající Žďár. Díky moc kluci a jen tak dál, máme na čem stavět.

BCM: BK Vlci Žďár nad Sázavou 44:83

Body a sestava: Kuba G. 16, Jirka 8, Jeňa, Kuba š. a David po 6, Patrik 2 a Mara