11. ročník turnaje ,,O Žabovřeský pohár“ MDD Blansko 2018

 V sobotu 26.5. se zúčastnil celek SK UP BCM Olomouc turnaje v Blansku. Prvním soupeřem našich chlapců byl celek SAM BŠM Brno. Do tohoto zápasu náš celek vstoupil aktivně hned v úvodu. Během pár minut jsme si vydobyli dostatečný náskok na soupeře a první čtvrtinu jsme vyhráli v poměru 8:24. V druhé čtvrtině soupeř přidal na obrátkách a náskok výrazně snížil.  Důvodem bylo, že když jsme si dokázali udělat pohodlnou pozici ke skórování, ale v několika případech se nám nepodařilo z jasných pozic koš proměnit, a tak jsme dali soupeři jak se říká ,,čuchnout“. Ten svou šanci uchopil a dostal se ještě do poločasu na těsný výsledek 27:31.

V druhé části hry jsme už soupeři nedovolili znovu se dotáhnout na těsný rozdíl bodů a náš náskok jsme si nejen pohlídali, ale po celou dobu druhé části hry jsme ho i navyšovali. Po třetí čtvrtině svítil na tabuli pro nás příznivý stav skóre 31: 44. V poslední čtvrtině soupeř na naší obrané polovin vstřelil pouze 3 body a tak jsme zvítězili konečným rozdílem 22 bodů –  34:56.

Mezi zápasy probíhala soutěž v trestných hodech. Každý hráč měl 5 pokusů.  Tři nejúspěšnější   z našeho týmu (Metoděj Pazdera, Tomáš Grygar a Jakub Dalko) se dostali do finále, kde jsme bohužel neobsadili medailové posty. Aspoň máme co trénovat, jak se říká, nemůžeme vyhrát vše.

Po soutěži se hrál druhý a poslední zápas s domácím celkem BBK Blansko. Naši hoši motivováni zlatými medailemi vlítli do zápasu jako uragán a hned po první čtvrtině si vybudovali náskok 26:2. Do poločasu ještě přidali několik košů, a tak jsme v poločasu vedli v poměru 37:5. Zápas nakonec skončil 70:26, a tak kluci mohli slavit první místo na turnaji.

Chtěli bychom poděkovat nejen domácím za pozvání na turnaj, který byl velice povedený, hlavně z hlediska organizace, ale také rodičům, kteří s námi cestovali na turnaj a fandili.

Jakub Hanuš, trenér družstva na turnaji

+ malé doplnění ŠV: Jednalo se o první malý „joint venture“ ročníku 2008,09 – 4 hráči trenéra Zatloukala, zbytek naše  podzimní 08 a jarní 09. Poděkování jde kolegovi Karlu Brodovi za řidiče-otce-trenéra v jednom.