Kluci z U11 finišují před Festivalem v Hradci Králové

        Náročný zápasový blok mají za sebou kluci z U11. Ve čtvrtek změřili své síly na domácí palubovce s družstvem Zlína. Milým překvapením bylo, že na zápas přišli úplně všichni, hudebky, výtvarky a jiné kroužky tentokrát vypustili a krom mladého Sedla, zatíženého žaludečním problémem, se všichni zapojili do utkání. Výsledek opět nebyl na prvním ani druhém místě. Zaměřili jsme se především na zápasová pravidla, jednoduché hoď-běž a snahu o rychlé zakončení. Bohužel problémy v obraně a aktivitě na doskoku nás značně limitovaly stejně tak jako bojovnost a nasazení po celé utkání – zápas se nehraje jen první poločas!

V sobotu jako by na nás dolehla nějaká virózka a my pouze v 11 hráčích se vydali na mač do Přerova. V sokolce na nás čekalo početné družstvo domácích (mix holky+kluci) s několika velikány v sestavě, připravujíc se také na vrchol letošní sezóny – Festival mixu v Mostě. Obavy, zda zvládne jedna sestava své úseky bez střídání, byly naštěstí liché. Aktivitou v obraně a přechodem na soupeřovu polovinu jsme získávali spoustu míčů a když se k tomu přidalo (snad letos poprvé) i přesné zakončení „z první“, bylo se na co koukat. Ve druhém utkání jsme si vyzkoušeli i hru bez driblingu a ejhle – najednou to moc nešlo… Přihrávky na nohy, záda, soupeřovi do rukou! „A už můžeme driblovat? Takhle nedáme žádný koš. To nám nejde.“ Neslevit a vyžadovat spolupráci hoď-běž se nakonec vyplatilo a několikrát se kluci blýskli krásným „ťukesem“ přes celé hřiště.

Poslední zápasový test jsme si splnili, pro nás zatím na neznámé půdě, v Podolí. Díky přátelské domluvě s tamním zkušeným trenérským párem VW+JW se nám povedlo narychlo zorganizovat sice jen jedno, ale o to více kvalitní utkání s jejich mixem. A tady se bylo na co koukat. Dravost a agresivita soupeře byla jednoznačně nad naše síly. Co chyba v obraně = trest. Byli jsme bohužel opravdu slabší. Kdyby se jednalo jen o basketbalové dovednosti, tak se to dá prominout. Bohužel jsme byli o krok pozadu i v jednoduché rychlosti a reakci na změnu. O kondiční stránce ani nemluvím. Někteří po 3 minutách vypadli, že potřebují týdenní dovolenou, jiní chirurga… Takový zápas stál určitě zato a jen díky těmto soupeřům můžeme jít pomalu nahoru.

SK UP – Zlín 63:18, 84:13

Přerov – SK UP 10:109, 16:73

Podolí – SK UP 80:56