U13 v Šumperku

 V sobotu nás po delší pauze čekalo další soutěžní utkání, ke kterému jsme vyjeli do Šumperka bez dvou playmakerů (Kryštof si užíval na horách a Patrik v posteli). V místní hale na nás čekal již tradičně výškově výraznější soupeř, který však také postrádal jednoho hráče, který hostuje v Ostravě. První dějství hry bylo vyloženě trápením. Sice se drtivá většina hracího času odehrávala na polovině soupeře, dařila se nám průniková hra a ohrožování soupeřova koše, ale neproměňování jasných šancí nás brzdilo v rozletu. Výsledkem byl nerozhodný stav po první čtvrtině 5:5! Do druhého dějství vlétl Jakub s formou ze ŽL a ukázal, že na podkoši to s ním soupeř rozhodně nebude mít lehké. Podpořili ho i další nájezdníci z perimetru a v poločase jsme přeci jen vedli 21:12. Po polovině se zmátořila první pětka, která konečně využila naši průnikovou hru a porazila soupeře ve třetí čtvrtině o 10 bodů. V poslední části hry jsme trochu polevili v koncentraci a umožnili jsme soupeři vyhrát první a za sobotu také jedinou čtvrtinu.

TJ Šumperk: BCM 37:51

Body a sestava: David 15, Kuba G. a Jirka po 8, Kuba Š. a Martin B. po 5, Maty a Jeňa po 4, Mara 2, Vojta, Martin, Janek a Vincent.

Do druhého utkání jsme nastoupili opět s výbornou obranou a rychlou hrou dopředu a soupeři nezbývalo nic, než nás faulovat při zakončení, což ho však s naší efektivitou TH (0/9) nemuselo vůbec mrzet. Podtrženo sečteno 10:8 pro nás po první čtvrtině. I ve druhém dějství hry jsme soupeře přehrávali poměrně výrazně, ale opět nás trápilo zakončení, kdy jsme v jednom útoku vystřelili i pětkrát na koš, ale míč síťkou ani jednou nepropadl. K tomu jsme si nechali v posledních dvou minutách nasázet jednoduché koše, takže v polovině jsme byli pouze 6 bodů v plusu. Po polovině byla vidět snaha o navýšení rozdílu, jenže opět nás brzdily TH (1/7), což znamenalo náskok deseti bodů do poslední části hry. Naštěstí jsme tuto vyhráli rozdílem 5 bodů a mohli jsme slavit.

TJ Šumperk: BCM 32:47

Body a sestava: Jirka 10, Kubové po 8, Vojta 6, Vincent a Jeňa po 4, David, Janek a Maty po 2, Martin B. 1, Martin V. 0 (šestky 0/6!), Mara.

Herní projev určitě špatný nebyl, práce v obraně byla až na pár výjimek výborná. Někteří hráči si však musí uvědomit, že nedodržováním stanovených pravidel, kazí hru a snahu celého týmu.