U12 doma se Šumperkem

Sedmadvacátého ledna v sobotu jsme přivítali na hale UP mixované družstvo ze Šumperka. V poměrně okleštěné sestavě pouze s 12ti hráči jsme se postavili kvalitnímu soupeři z podhůří Jeseníků.  Do zápasu jsme vstoupili vlažně a ospale, jak máme bohužel ve zvyku. První kvartu jsme těsně vyhráli jen díky soupeřově smůle na čáře trestného hodu. Šumperští minuli 10 šestek. V druhém dějství se po úvodní minutce zažehly motory našeho týmového boeingu a v čele s Ričím jsme začali budovat náskok. Ultralighty s hvězdicovými motory vyráběné na Šumpersku v druhé kvartě nestíhaly. Zejména se nám dařilo, trápit soupeře na doskoku, kde jsme dominovali a rozhodli o průběhu utkání povedenou šňůrou 32:0. Ve druhém poločase se nám to povedlo v obraně, nicméně přechod na útočnou polovinu společně s naším „polo-rychlým“ protiútokem nás dostávali do problémů. Bohužel jsme přišli během utkání o Tomina, což s přicházející únavou, nemožností střídat a zlepšenou hrou hostí věstilo, že druhý zápas bude o něčem jiném.

SK UP Olomouc – TJ Šumperk 65:34 (10:8, 42:12, 55:23)                 TH     OL:4/5  -ŠP:2/16

Selucký 30b, Němec 11b – 1/2, Pazdera 6b, Bouzek 6b, Kráčmar 4b – 2/2, Flaks 4b, Ištvánek 2b, Broda H. 2b, Sedlák 2b, Hrnčíř, Krátký, Kalita.

Ve druhém špílu po prostřídání pětek se nám podařilo vstoupit do utkání o poznání lépe než do toho předchozího. Dobře výškově stavěná děvčata Šumperka, však držela hosty ve hře.  V průběhu utkání se nám nevedlo utrhnout a stále jsme byli na dostřel  + – 6 bodů. V poslední periodě se začala projevovat kondice, kde jsme se nevyvarovali horšímu úseku hry. Jeden motor i přes opětovný zážeh v timeoutu vypadl. Přestali nám běhat nohy, polevili jsme v obraně a soupeř se desíti body v řadě dotáhl a skóre otočil. 42:44. V závěrečných pěti minutách sobotních utkání jsme se dokázali vzchopit. Ukázalo se, že motor běžel pouze na volnoběh, a že když se skóre pohybuje nebezpečně blízko u sebe, umíme zabrat. I přes zmatené zahození míče jsme si ubojovali se štěstím vítězství, kdy Marťas Kráčme  posledními 6 body doklepl utkání. Je potřeba uznat, že soupeř byl ve druhém zápase velmi dobrým družstvem, které bylo stejně blízko vítězství jako my. Místy byl v útoku až k nezastavení. Za nás hodnotím pozitivně.  Chybělo nám dost kluků, i přesto jsme se dokázali v nižším počtu porvat o výsledek a zahrát si dva dobré mače. Teď už hurá do Žiliny pro mezinárodní srovnání :).

SK UP Olomouc – TJ Šumperk 49:48 (15:6, 24:18, 32:26)               TH:         8/15

Kráčmar 13b – 5/6, Pazdera 7b, Selucký 6b – 0/1, Němec 4b, Broda 4b, Bouzek 3b – 1/2, Krátký 3b – 1/2, Hrnčíř 2b, Ištvánek 2b, Sedlák 2b, Flaks 0/2.