Stupkova drží roli favorita, aneb scházeli Heyráku hráči Džunijor en-bí-ej? 22.11.2017

   Školní liga je o neformálním setkávání a poznávání tohoto našeho zvláštního sportu s divnými pravidly a házením kulatého předmětu kamsi vzhůru. To se včera dařilo, k lepší atmosféře už scházel pouze rozlévaný horký punč, na ten však nemáme odpovídající elektronickou pokladnu pro evidenci tržeb. Proto účtenky vydávali chlapci z obou táborů v podobě pěkných kombinací přihrávek a spousty úniků po křídlech, středem hřiště a v zápalu boje i přes „mrtvoly“a hrou až do diváků v hledišti.

Srážky, pády, válení a valné hromady, to vše k utkání takto malých jednoznačně patří, tak jako sebemenší náznaky nesportovních faulů z neznalosti musíme potírat od počátku, aby se odmala kluci naučili, kde jsou hranice. Stupkova se zdá v tomto roce nezastavitelná díky šikovnějšímu a hbitějšímu projevu svých malých včetně krásně „ginger“ přelitého vnuka pana trenéry Brody.

Možná dnes Heyráku chyběly hvězdy Jr.NBA… Objektivně je však vidět, že se zde letos osobnosti klubou pomaleji. Dravý Kryštof Z. tak sám vše nestačil oběhat, ovšem ocenění mu lze přiznat za zlepšené vidění spoluhráčů a přihrávky na ně. A že i s malým zdravotním diskomfortem se lze pustit plnou parou  vpřed dokázal Vilda Novák s rozumným odhadem situace ze strany své maminky.

ZŠ Stupkova : ZŠ Heyrovského 48:17 a 35:5