Vzpomínka na Bouzov, roč.2006-09

 

Letošní výcvikový tábor ročníků 2006-2009  přinesl změnu místa v podobě známého klenotu Olomoucka, hradu Bouzova, tedy  jeho podhradí, kde se trénovalo, spalo a jedlo, aby se pak večer při návratu z večerních zápasů, či tréninků  člověk mohl kochat jeho pěkně nasvíceným obrazem s červenými okenicemi a hlavní věží, odkud spolu odlétla princezna Jasněnka na křídlech ševce Jíry… Ostrá linie hradu proti tmavě modré vlahé srpnové obloze, pravá pohádka.

 

Kategorie U12/ ročníku 2006,07  vedená trenérem K. Skulou s dopomocí asistenta K.Brody se  okamžitě coby nejstarší tým zabydlela ve svém wigwamu a jednotlivých „tepee“ a vydala se hned na válečnou stezkou dobývat venkovní sportoviště nedaleko hradu.

 

Kategorie U11/ ročníku 2007,08  pod dirigentskou taktovkou trenéra O.Zatloukala a nadějné asistentky M.Krátké měla nabitý program v jehož rozmanitém scénáři se objevovaly všelijaké prvky běhání, agility práce nohou,  úpoly střídal basketbal šmrncutý herními střetnutími s U12.  Nebýt prasknutých nafukovaček pod těly obou trenérů, bylo by hodnocení tábora bez poskvrny.

 

Kategorie U11B/ ročníku 2008,09  pod otcovsko mateřskými křídly trenéra Š.Válka si prožila svůj křest ohněm coby nově vznikající a navzájem se poznávající konglomerát chlapců ze všech našich přípravek a účastníků Školské ligy. Pro některé to bylo naprosto první  „echt“ odloučení od maminky s absencí volného přístupu do ledničky/ špajzky a v určitém režimu, kdy jedinec se musel podřídit táborovému programu, vůli většiny a také rozhodnutí trenéra. Toto vše se nakonec do značné míry podařilo a vytvořilo dobrou výchozí pozici pro následné ustanovení nového týmu od září 2017 do jeho „panenské“ sezóny.