Národní festival U12

     V pátek 28.4. jsme se vydali poprvé vlakem do Ostravy na národní festival hráčů do dvanácti let. V prvním utkání nás čekali kluci z Brna. Na turnaji jsme si také poprvé vyzkoušeli, jaké to je nastupovat na palubovku, když kluci slyší své jméno z reproduktorů v hale. Možná právě díky všem těm poprvé jsme na hřišti byli úplně mimo mísu. Soupeř si nás pletl s platovými kuželi, které používá asi jen na tréninku. Nestíhali jsme absolutně rychlostně a již v poločase jsme měli manko 36 bodů. Nutno říci, že soupeřova odstupovaná obrana, která patří o několik kategorií výše, byla opravdu nad naše síly a výsledek, tak vidíte níže.

BCM – SAM Brno                 23:86

Body: Kuba 9, Patrik 8, Vojta a Janek po2, Maty a Kuba po jednom.

Po prvním utkání nás čekalo slavnostní zahájení, kdy jsme slyšeli i stání hymnu, což jsme jako tým zažili také poprvé. Po zahájení nás čekal další soupeř, tentokráte z Prahy. V pozměněné sestavě jsme na soupeře vlítli bez respektu a podařilo se nám vyhrát první čtvrtinu. Druhá pětka však soupeřovu tempu vůbec nestačila, nezabraly ani oddechové časy a tuto čtvrtinu se nám podařilo prohrát o 30 bodů. Po polovině už se utkání pouze dohrávalo. Výsledkem tak bylo, že jsme byli ve skupině na třetím místě a čekala nás tři utkání o deváté místo. Než jsme se šli vyspat na další den, bylo jasné, že nás ráno čeká známý soupeř ze Zlína, další pražské družstvo a v neděli ráno Sojky z Pelhřimova.

BCM – Jižní Supi                   39:89

Body: Kuba 22, Vojta a Kuba po 4, Patrik, Martin, Jirka a Jeňa po2, Kryštof jeden.

Včerejší dva výprasky a brzký začátek sobotního utkání se na nás zřejmě projevily i ve hře. Soupeř, kterého běžně porážíme, nám vzal první čtvrtinu. Druhou jsme však o 30 bodů získali my a byli jsme na správné cestě, abychom soupeře stejně jako v sezoně zdolali, což se také povedlo.

BCM – SKB Zlín                   31:34

Body: Kuba 31, Jirka 6, Vojta, Martin a Vincent po 4, Kryštof, Patrik, Martin, Janek, Matyáš a Kuba po 2.

K dalšímu utkání jsme se z hlavní haly Snakes Ostrava přesunuli na ZŠ Mitušova. V napínavém utkání se nám nakonec podařilo přetlačit soupeře a výsledek vidíte níže.

BCM – USK Praha                78:69

Body: Kuba 37, Kuba 12, Kryštof, Vojta a Jirka po 6, Janek 3, Patrik, Martin, Maty a Vincent po 2.

V neděli ráno nás čekal poslední soupeř a bylo jasné, že pokud vyhrajeme i třetí utkání na turnaji, tak na nás čeká deváté místo. Tentokrát se dařilo i první pětce, takže jsme v poločase měli 20 bodový náskok, který jsme si už jen hlídali a deváté místo bylo nakonec naše. Na závěr jsme se ještě přesunuli na vyhlášení, kde kluci dostali památku na zatím jejich největší vrchol sezony. Pak už nás čekal jen přesun na vlak a cesta Pendolinem do Olomouce, kde už na nás čekali rodiče. Kluci si odnesli různá bolístka a zranění, ale ta se určitě do středečního tréninku zahojí. Sice jsme skončili devátí, ale vyhrát 3 utkání z 5 není špatné. Příště to snad bude ještě lepší.

BCM – Sojky Pelhřimov        72:46

Body: Kuba 28, Janek a Kuba 8, Jirka 7, Kryštof 6, Patrik 4, Matyáš 3, Vojta, Martin, Mara a Vincent po 2.