Kluci z BCM se vytáhli na turnaji v Hradci Králové

    Druhý zářijový víkend a zase na basketu. Zatímco minulý týden sbírali kluci z týmu U12 na turnaji v Olomouci pouze zkušenosti a měřili se se staršími soupeři, tento víkend už naplno proti „svým“ vytáhli svoje basketové dovednosti a poměřili se na velmi zajímavě obsazeném turnaji v Hradci Králové s ostatními týmy.

V prvním utkání jsme narazili na soupeře z Klatov, jedné z kvalitních líhní mládežnického basketbalu. Kluci mladší ale velmi šikovní s námi neztráceli vůbec krok. Nutili nás k chybám a my jsme se s tím nemohli vůbec srovnat. Bohužel rámec utkání hrubě ovlivnilo chování trenéra Ing. Svojanovského, který byť patří k trenérským tvářím basketbalu, absolutně nezvládl svou roli a neustále kouskoval zápas svým nesportovním chováním vůči rozhodčím, našemu týmu a pořadatelům. Sobotní ráno, 6.30 budík a s dočista „vymytou“ hlavou nás čekalo Kladno. Sympatický tým, který vnitřně posílen výhrou nad domácím Hradcem se snažil od začátku utkání hrát aktivně. My jsme se rozjížděli pomaleji, soupeře se nám podařilo zlomit až ve 3Q (16:4). Velmi dobře v tomto utkání zahrál Honza Broda se Šimonem, v obraně se chytl Mety a svoji aktivitu oceněnou trestnými hody předvedl i Kuba Galko.

Poslední utkání skupiny nás čekal domácí tým Hradce. Zde se klukům podařila neskutečně 1Q, kterou vyhráli 20:2 a rozhodli tak celý zápas. V dalším průběhu už se na skóre výsledný rozdíl „zvedl“ pouze o 3 body! Soupeř byl jednoznačně lepší na doskoku, nebál se jít do kontaktu a také na nás získal spoustu faulů. Bohužel se trápil s tím, co srazilo naše družstvo až ve finále – zakončení jednoduchých dvojtaktů.

Díky prvnímu místu ve skupině jsme si zahráli finále proti Děčínu. Bohužel hned v 1Q jsme se nevyvarovali herního výpadku a po laciných koších plynoucích z naší nepozornosti jsme prohrávali o 12 bodů. A pokaždé, když už jsme se nadechovali na přiblížení ve skóre, jsme udělali nějakou chybku (nepřesné vyhození z autu, hloupý faul, špatné řešení přesilové situace,…), která nás opět srazila. Děčín zaslouženě finále vyhrál a my bereme krásné druhé místo jako odměnu za výbornou část přípravy na sezónu.

BK Klatovy – BCM 28:52

BK Kladno – BCM 47:69

BCM – Hradec 55:34

Děčín – BCM 66:43

Do All star turnaje byl zvolen Tomáš Flaks, gratulace!