Pro letošek končíme…abychom už znovu začali

 Poslední dvě utkání v sezóně ročníku 2008,09 hrajícího ve starší kategorii U11 byly slušným zakončením celoročního úsilí nováčkovského spolku poprvé vypuštěného do živé přírody dravých, těžších, vyšších, a hlavně mentálně a samozřejmě i herně mnohem vyspělejších soupeřů.

G1, Basket Valmez : UP-BCM Olomouc B                             100 : 7 (38:1, 14:4, 28:0, 20:2)

G2, Basket Valmez : UP-BCM Olomouc B                             66 : 21 (2:12, 32:0, 6:5, 26:4)

Sice různými cestami a v různý čas přesto však v pořádku do VM dojela téměř celá naše ekipa, takže opět mohl začít klasický kolotoč střídání po 2 minutách pro zachování egál času každému jednomu závodníkovi. Nejenom tímto byly karty předem rozdané ve prospěch domácích. Především herní vyspělost 3,4 hráčů VM byla nad naše síly, z nichž musím zvláště ocenit ovládání míče, zvednutou hlavu při zpracování balónu a okamžité projektily dopředu na nabíhající spoluhráče.

U nás jsme byli schopni pouze ve dvou ze čtyř čtvrtin jakž-takž držet krok, v těch zbylých nám Valmezáci sypali jeden koš za druhým. Nezvládali jsme základní uvolňování pro míč, následně jeho zpracování, a tak ani sporadické pokusy s měkkým poplácávaným driblinkem neměly moc šancí na úspěch. Nutno dodat, že když s velkou benevolencí Honzy Rajnocha na ploše byla mladší sestava domácích, už jsme dokázali něco předvést, viz G2.

Klady sezóny tak lze spatřit v několika indikátorech pro budoucí – snad – úspěšný tým. Podařilo se udržet pohromadě 20 kluků jednoho ročníku 2008 a mladších. Důležité bylo, že odchody se podařilo nahradit ještě příznivějšími akvizicemi. Odehráli jsme všechna soutěžní utkání bez jediného odložení. Podařilo se nám dokonce dvakrát i vyhrát, což je pro ročníkově mladší partu naprosto nadplán. Podstatnější pro všechny kluky a snad ještě více pro jejich rodiče bylo začít vnímat realitu soutěžní sezóny s tréninkovým a zápasovým rytmem a zároveň prostě vstoupit na scénu. Byla to pro borce úplně první sezóna a je docela možné, že některým tím začíná klidně až dvacetiletý i delší další životní příběh.

Tak hodně štěstí a v podstatě hned začínáme nanovo. Výcvikový tábor je již vyvěšený a jako bonus v červnu vzhůru na Borůvkovou horu!