doma s PV

 V sobotu jsme přivítali poprvé v letošní sezoně na velké ploše haly UP soupeře z Prostějova, který měl v sestavě na hostování i našeho hráče. Opět nám v sestavě chybí dva playmakeři (Patrik zápasí s nemocí a Jirka je nezvěstný už týden). Do první čtvrtiny jsme nevstoupili špatně a hlavně díky Jeňovi a Matymu jsme po první čtvrtině ztráceli jeden koš, i když jsme mohli i pohodlně vést, jelikož obrana byla solidní, ale v koncovce opět trápení. Ve druhé čtvrtině vypadala hra podobně a naše konto bodově zatížil hlavně Kuba Ševčík, který nám nadělil 15 bodů, za což může poděkovat hlavně Dejvovi, který si rád v obranné činnosti pospí. V polovině jsme tak -4 body. Po polovině pokračujeme v povedené hře dopředu a kvalitní obraně a soupeři tak nezbývá, než nás faulovat, ale to je výhoda spíše pro něj, jelikož ze 14 šestek proměníme pouhé 3 a do poslední čtvrtiny jdeme za stavu -6 bodů. Před námi je poslední čtvrtina a stále hratelný výsledek, jenže to by se nesměla ještě více prohloubit naše střelecká mizérie, protože se šesti vstřelenými body za čtvrtinu ani nemůžeme na výhru pomyslet. Je tedy jasné, že utkání jsme si prohráli (bohužel) sami.

BCM: Orli 43:54

Body a sestava: Kuba G. 14, Jeňa 7, Vojta 6, Kuba Š. a Matyáš po 5, Kryštof, Janek a David po 2, Martin V. a Martin B., Mara a Vincent.

TH: 7/24!!! – 29%

Ani do druhého utkání jsme nevstoupili špatně, ale v obraně to tentokrát nebylo tak slavné, první čtvrtinu ztrácíme o 4 body. Druhá pětka však nesložila zbraně a dvě minuty po startu druhého dějství jdeme opět do vedení, které zpět na stranu Prostějova získává Jakub díky trojce, při které na něj David mává na vzdálenost tří metrů, ač ví, že brání střelce. Od tohoto okamžiku se dlouho střelecky trápíme (soupeř nasází do poloviny 14 bodů, my jen tři). Poločas -13. První pětka po poločase je efektivnější v zakončování, ale na doskoku hoříme jako papír, a tak si soupeř pořád drží vedení, ač se nám podaří vyhrát čtvrtinu (inu aspoň něco). V poslední čtvrtině už přidal body na naši stranu pouze David a Kuba, ale to na korekci výsledku nestačí. Kdyby David chtěl bránit celé utkání, tak mu jeho hráč nemůže nasypat 22 bodů! Jenže to už je jen opravdu kdyby.

BCM: Orli 46:61

Body a sestava: Kuba G. 14, Jeňa 12, Kryštof 9, David 5, Martin B. 4, Janek a Kuba Š. po 1, Vojta, Martin V., Matyáš, Mara a Vincent.

TH: 6/18 – 33%