U12ky v sobotu v Mohelnici

 O víkendu jsme zavítali na nám dobře známou palubovku Mohelnice. Věděli jsme, že mohelničtí dokáží soupeře doma potrápit. Naše předešlé utkání v 6. kole jsme zde urvali výsledek v náš prospěch až v posledních vteřinách zápasu. Proto výlet do Mohelky věstil vyrovnané špíly.

V prvním zápase jsme do utkání vstoupili opět vlažně. Jakoby se z toho už stávala tradice. Zkoušeli jsme hrát každý sám za sebe a to v kolektivním sportu jako je basketbal opravdu nejde. Výšková převaha však byla od prvních minut znát i proto se nám podařilo vyhrát první čtvrtinu o dva body. Ve druhé už jsme rozjeli náš bodostroj a rozhodli o vítězi prvního utkání povedenou čtvrtinou 27:6.  Po poločase jsme udržovali vybudovaný náskok a i přes chyby na obou stranách palubovky jsme dovedli utkání do vítězného konce. I přesto jsem se po zápase nemohl zbavit pocitu, že to bylo vítězství, takzvaně na sílu, kdy se nám podařilo soupeře výrazně přeskákat na doskoku a i po několika minutých střelách míč, z druhých- třetích – čtvrtých šancí, do koše dopravit.

TJ MEZ Mohelnice – SK UP BCM Olomouc 33:73 (12:14, 18:41, 26:55) Selucký 28b, Kaštil 20b – 2/3, Broda 7b – 1/2, Strebkov 4b, Krátký 2b, Očenášek 2b, Hrnčíř 2b, Kalita 2b, Bouzek 2b, Sedlák, Bílek.

Druhý zápas jsme začali o poznání lépe. Od počátku se nám dařilo hrát aktivně v obraně, pustili jsme míč z ruky a hnali protiútok vpřed. Druhá pětka oproti prvnímu ze zápasu, lehce polevila na konci druhé kvarty a do poločasu jsme tak šli s 20bodovým vedením. Ve zbytku utkání už se nám dařilo hledat volné lépe postavené spoluhráče a kolektivní a týmovou hrou jsme vyhráli i naše druhé utkání. Převaha na doskoku byla znát, ale rozpačité dojmy z prvního špílu, rozdmýchaly povedené spolupráce, které místy připomínali špičkový minibasketbal. Pochopili jsme, že do protiútoku se sprintuje, nevyklusává a jednoduchými koši, i díky relativně dobrému, řešení herní situace 2na1 se nám podařilo soupeře přehrát.

TJ MEZ Mohelnice – SK UP BCM Olomouc 28:65 (6:22, 14:34, 24:49) Kaštil 12b, Selucký 10b – 0/2, Bílek 8b, Očenášek 8b, Bouzek 4b, Pazdera 4b, Broda 4b, Kalita 4b, Sedlák 4b, Flaks 4b, Strebkov 4b, Krátký, Hrnčíř.

I přes bodové příspěvky Ričího s Pavlem je pro mě jednoznačným MVP obou utkání Marťas Bouzek, kterému se dobrou obranou podařilo přibrzdit mohelnického tahouna Mikyho Čanka.
Ač výsledky ukazují něco jiné, mohelničtí určitě neprohráli. Pro mě jsou také vítězové. 15 mladých basketbalistů, plná lavečka a podpora v publiku. Bufet s bohatým občerstvením, který by jim leckterý klub mohl jen tiše závidět. To jest perfektní vizitka mohelnického basketbalu, který spočívá na bedrech místní nadšenců a rodičů, kteří to dělají, stejně jako my, srdcem a pro děti.  Do Mohelnice proto jezdíme rádi.  Jen tak dál! 🙂