Starší minižáci doma přivítali ValMez

 Sobotní dopoledne bylo na hale UP naplněné basketbalem. Před námi U11 „áčko“, po nás zase naši nejmladší z „U11B“ a mezitím souboj starších minižáků s Basketem Valmez.
Výškově dobře stavěný soupeř nás v prvním poločase trápil na jejich obranné polovině. Nedařilo se nám přesně zakončovat, ale i přesto jsme drželi se soupeřem krok. Povedená byla především třetí čtvrtina, kdy se nám podařilo poctivou obranou zastavit soupeře, kterému se nepodařilo v této kvartě skórovat. Naopak my jsme chytli střeleckou mušku a do posledního dějství šli s čtyřbodovým náskokem. V poslední epizodě utkání nám však vyschl střelecký prach. V obraně se nám nedařilo řešit clony na míč, se kterými soupeř vyrukoval a přibrzdit dobře urostlé chasníky z Moravskoslezkých Beskyd. V závěrečné koncovce jsme na vítězství nedosáhli a podlehli soupeři o 5 bodů.

 

Druhý zápas, se nesl ze začátku v podobném duchu jako ten první. Síly byly prakticky vyrovnané s tím, že byl soupeř o trochu napřed. Dařilo se nám trochu lépe se popasovat s picky a rolly, tlačit soupeře na doskoku a rychle přecházet do útoku. Chytali jsme soupeře celý zápas, ale nakonec i se štěstím v koncovce nás ValMezšští o tři body udolali. Nicméně není proč věšet hlavu. I bez zraněného shootera Davida se kluci popasovali s utkáním lépe než dobře. Dobře se uvedl Kuba Grunta, který v prvním dobře bránil vytáhlého hráče soupeře a ve druhém přispěl v útoku 12 body s neméně dobrou obranou. Dál taky Maty Kalita, který si i přes první ostych, začal věřit, chytil slinu a přesně servíroval míče do ruk spoluhráčů nebo sám zakončoval. Za bojovnost vypíchnu ještě Kubu Špičku, společně s jeho dobrou prací v obraně na rozehrávači soupeře. Pochválit za odvedený výkon zaslouží však celé družstvo. Nevzdalo se a do posledních vteřin sahalo po vítězství.
Celkově pak z role záskoku hodnotím přístup a výkon pozitivně. Příjemně mě překvapilo, jak se s tímto družstvem dá pracovat a vidím v něm kus potenciálu. Týmové pojetí, kdy si na míč sáhnou všichni hráči, mu očividně svědčí. Až mě chvílemi hřálo u srdce, že by toto mužstvo mohlo po doplnění ze spodu šikovnými mladšími uhrát ještě velké věci a být silným týmem v ŽL U14.
(K. Skula)
 

 

g.1: SK UP Olomouc – Basket ValMez   34:39 (9:5, 17:25, 29:25)

Kalita 6b, Grunta 6b, Pospíšil 5b – 1/2, Bouzek 5b – 1/1, Selucký 5b – 1/2, Žaluda 4b, Flaks 2b.

 

g.2: SK UP Olomouc – Basket ValMez   28:31 (8:12, 13:21, 23:27)

Grunta 12b – 0/2, Pospíšil 4b, Flaks 4b – 0/2, Špička 3b – 1/1, Selucký 2b, Žaluda 2b – 0/2,
Bouzek 1b – 1/2, Ševčík V. 0/2.