Na tři krále doma s Prostějovem

V sobotu jsme nastoupili k dalším dvěma zápasům soutěže U13. Poměřili jsme síly s o rok starším soupeřem z Prostějova. Na podzim jsme v PV se stejným družstvem odehráli dvě slušná utkání, kdy sic odjeli z 50 bodovým přídělem, ale rvali se a bojovali celý zápas. Na rozdíl od toho vstup do nového roku se nám moc nepovedl. Soupeř nás válcoval od počátečních minut. Obzvlášť v sudých čtvrtinách jsme se trápili a kluci z Prostějova nás mleli hlava nehlava. Nestíhali jsme se vracet do obrany, zadarmo dávali míč do rukou soupeři a odevzdaně se schovávali na útočné polovině. Ztráty se kupily a soupeř sázel jeden koš za druhým. Místy se objevili pěkné individuální momenty i na naší straně, ale spolupráce vázla.
Prostějovští předváděli pohledný minibasketbal. Přes dobrou obranu hostí jsme se horko těžko dostávali za půlku. Roztaženou hrou, dobrými „cuty“ a individuální vybaveností prolitou odpovídajícím nasazením nás přejeli jako parní válec nerovnosti na D46. Avšak není proč věšet hlavu a sklápět oči. Soutěž 13ek hrajem právě kvůli takovýmto těžkým zápasům, ve kterých budeme o krok pozadu. Tyto utkání jsou pro nás zkušeností a možností poměřit se s dobrými celky, které jsou o rok vpřed v jejich basketbalové cestě. Jak napsal spisovatel Bukowski „porážka vás může posílit stejně, jako vás oslabí výhra“. Dodám jen, že porážka je cesta k vítězství a pro nás motivací do další práce, tak pojďme vyhrnout rukávy a pustit se do toho!

SK UP BCM Olomouc „B“ – Orli Prostějov 25:97 (7:20, 7:50, 15:79)
Selucký 6b, Vojtko 6b, Kaštil 4b,  Simper 4b, Hrnčíř 2b, Kalita 2b, Očenášek 1b 1/4, Dráč, Krátký, Stodůlka, Ištvánek, Strebkov.

SK UP BCM Olomouc „B“ – Orli Prostějov 19:114 (5:30, 5:49, 11:86)
Selucký 6b. 0/2, Vojtko 4b Kaštil 4b 0/2, Krátký 2b, Očenášek 2b, Strebkov 1b 1/2, Hrnčíř 0/2,
Dráč 0/4, Ištvánek, Kalita, Simper, Stodůlka.