Drama v Šumperku pro „Béčko“!

Již tradičně v pátek večer jsme vyjeli k dalšímu utkání 7. kola Středomoravské ligy, na pravý sever do Šumperka. První měření sil obou celků na hale UP, vyznělo vítězně pro domácí 85:60. V prvním utkání řádil především rozehrávač Filip Koukol, který však do Šumpru tentokrát odcestovat nemohl, z důvodu kolize utkání 1.ligy mužů. Bojoval společně s klubovými kolegy z „Áčka“ v derby na palubovce konkurenčního basketbalového projektu Košíková Olomouc.

Na den boje za svobodu a demokracii jsme v pouhých osmi lidech dorazili do rodného města skokana na lyžích Aleše Valenty, jehož Double Full Double Full-Full, mu vynesl v roce 2002 zlatou olympijskou medaili. Béčko nečekalo věru nic jednoduché, loni zde prohrálo o 22 bodů a specifika šumperské tělocvičny, jako vždy se slušně zaplněnou tribunou, sebou nesla nelehké utkání. Do zápasu hosté nevstoupili nejlépe. Jakmile deficit ve skóre vystoupal na deset bodů, byli nuceni vzít si timeout. S klidnými tvářemi a heslem „v klidu, ono to půjde“ se muži B odrazili ze dna palubovky a začali dotahovat náskok domácích. Po poločase již byl rozdíl ve skóre pouze 4 bodový. Ve třetí čtvrtině jsme posbírali spoustu faulů a někteří hráči Olomouce se tak dostali do ohrožení vyfaulováním se. Se čtyřmi fauly dohrávali hned čtyři borci.

V poslední desetiminutovce se spustila ofenzivní smrť z obou stran. Hostující Radek Petr dokázal navázat na střeleckou mušku z předchozího utkání v Prostějově a potopil opět celkem 4 tříbodové pokusy. V nervydrásající koncovce jsme nejdříve dali soupeři necelé čtyři vteřiny před koncem šanci skórovat z trestných hodů po faulu na útočné polovině. Ten však příležitost odmítl. Podařilo se mu proměnit pouze jednu šestku. Po následném timeoutu a vyhození cca 2 vteřiny před koncem si Honza „Lenny“ Linhart došel pro faul. Chladnokrevně pak v bouřlivé atmosféře, kterou tunilo domácí publikum, proměnil oba trestné hody a rozhodl tak o vítězi utkání. Následná trojka domácích již byla bez šance.

Béčko tak prodloužilo vítěznou sérii na sedm utkání. V letošním ročníku ještě nenašlo přemožitele a při pohledu na tabulku skupiny sever kde to má 7-0, neohroženě míří za postupem mezi nejlepších 6. To je docela slušný start na kluky co se před sezónou málem nesešli! 🙂

TJ Šumperk „B“ – UP Olomouc „B“

82:83 (22:16 45:41 59:58)