Dvě těsné prohry U13 v Prostějově

Na Martina jsme vyrazili poměřit síly se známým soupeřem. Do třetí minuty to vypadalo, že konečně najdeme na soupeře recept. Jenže od té doby jsme nedali až do konce čtvrtiny koš a ztráceli jsme 16 bodů. Druhá pětka začala, již tradičně, pod Kubovým velením stahovat vysoký náskok a poločas nám opět dával naději v podobě 4 bodového manka. Jenže třetí čtvrtina byla opět tragická, na hřišti byl vidět pouze urputně bojující Matyáš a zbytek týmu jakoby zaspal. Ani dva oddechové časy nepomohly a tak jsme před poslední čtvrtinou ztráceli 18 bodů. Že ani za takového stavu není nic rozhodnuto, se ukázalo vzápětí. Kuba dobře střílel a rozdával míče a díky tomu se nám minutu před koncem podařilo vyrovnat. Jenže v koncovce byl soupeř šťastnější a jediným košem ze hry v této čtvrtině zvrátil výsledek zpět na svoji stranu.

Orli Prostějov: BCM       55:53

Body a sestava: Kuba Š. 27, Patrik 6, Maty 4, Kuba G. 4, Kryštof, Martin V., Janek, Martin B., David a Jirka po 2, Vojta, Mara, Jeňa a Vincent.

Druhé utkání bylo od začátku vyrovnanější. Jenže opět nás trápila mizerná koncovka, takže jsme prohrávali po prvním úseku hry 11:5. Druhé pětce se podařilo do poločasu stav otočit, a tak jsme poprvé nad soupeřem v poločase vedli o 4 body. I ve třetí čtvrtině se nám tentokrát dařilo udržet se soupeřem krok a do posledního úseku hry jsme šli jen s bodovou ztrátou. Jenže špatný týmový výkon nás stál výsledek.

Orli Prostějov: BCM       45:40

Body a sestava: Kuba Š. 21, Maty 5, Vojta 4, Patrik a Jirka po 3, Kryštof a David po 2, Martin V., Janek, Martin. B., Mara, Jeňa, Vincent a Kuba G.

Z bodového přehledu jde jasně vidět, že opravdu naše koncovka byla tento víkend mizerná. I při pohledu na rodiče bylo vidět, že by si na spoustu zakončení sami věřili zřejmě víc než naši hráči. Řekl bych, že právě tyto zahozené loženky nás stály vítězství. Hlavu vzhůru a ve čtvrtek nás čeká derby na Hynaisce.